‘Move UP!’, el programa de simulació empresarial de la Diputació inicia l’itinerari formatiu

El Palau Provincial ha acollit l'acte inaugural d'aquesta iniciativa impulsada al costat de CEEI i que formarà a 25 emprenedors.

558
Estiu Segur Policia
Actualitat Valenciana

El Palau Provincial de la Diputació ha acollit aquest matí l’inici de curs de la tercera edició del programa de simulació empresarial ‘Move UP! Emprén amb èxit’, cofinançat a parts iguals entre la institució provincial i el Centre Europeu d’empreses Innovadores de Castelló (CEEI).

El saló de plens s’ha convertit en el punt de partida d’un complet itinerari formatiu que des de hui, i al llarg de l’any, formarà als 25 participants castellonencs escollits “a fi d’estimular el desenvolupament i creixement empresarial a Castelló i, de la seua mà, afavorir la creació d’ocupació”.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha sigut l’encarregat de donar la benvinguda als 25 emprenedors i empresaris seleccionats entre els projectes presentats. Al costat del director de CEEI Castelló, Justo Vellón, Aguilella ha ressaltat la naturalesa “d’aquesta pionera iniciativa de simulació empresarial, que persegueix convertir el talent i l’esforç dels emprenedors de la província en realitats d’èxit per a continuar generant ocupació i riquesa en els municipis de Castelló. Es tracta de convertir la vostra valentia en millors oportunitats”.

El director del CEEI, Justo Vellón, ha posat l’accent principalment que “comença un procés apassionant en el qual l’objectiu és portar el vostre projecte a una realitat d’èxit”.

Naturalesa dels projectes
Cal tindre en compte que els 25 projectes seleccionats procedeixen d’11 municipis de la província i so de sectors tan diferents com l’agroalimentari, el turístic, la música, la construcció, el programari o l’hostaleria.

Cal destacar que el programa ‘Move UP! Emprén amb èxit’ compta en aquesta tercera edició amb participants de Castelló, Vila-real, Vilafranca, Almassora, Orpesa, Benicarló, Llucena, Nules, Onda, Xilxes i Vilafamés.

Procés formatiu
Una vegada que ha començat la primera fase formativa, un comité de valoració seleccionarà els projectes més sòlids i innovadors, els quals passaran a la segona fase integrada per un itinerari instructiu compost per cinc mòduls i en el qual podran fonamentar les bases del negoci amb el desenvolupament del Pla d’empresa.

Finalment, se seleccionaran als 15 finalistes que passaran a la tercera i última fase, on rebran els últims coneixements en venda, comunicació i màrqueting. Els tres projectes guanyadors rebran una ajuda econòmica per a la posada en marxa de l’empresa o bé per a la consolidació d’aquesta, en el cas de projectes ja en funcionament. Així, el primer seleccionat rebrà un total de 3.000 euros finançat per Obra Social ‘La Caixa’; el segon, 2.000 euros (Econectia i Becsa); i el tercer classificat, 1.000 euros (Veolia).