El concert de Muface fa a Gandia i Oliva com les capitals de província

La Mutualitat General de Funcionaris Civils de l'Estat (Muface) i les asseguradores renoven per dos anys el concert d'assistència que aconsegueix els 2.191 milions, un 5,62% més que l'anterior, en presència del ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro Potencia l'assistència en zones rurals i equipara la cobertura de tretze nous municipis a la de capitals de província. El delegat del Govern valora positivament l'ampliació de cobertures als 2.525 mutualistes de Gandia i Oliva, els qui a partir d'ara tindran accés a les especialitats que gaudeixen els funcionaris de les capitals de província. Es constitueix una nova agrupació amb els municipis de Burjassot, Mislata, Paterna, Manises i Quart de Poblet, on s'amplia l'assistència sanitària

A partir del pròxim 1 de gener, l’assistència sanitària a la qual tenen accés en els seus municipis els mutualistes de MUFACE que residisquen a Gandia i Oliva es veurà significativament ampliada amb la inclusió en la seua cartera de serveis mèdics de les especialitats que ja gaudeixen funcionaris i familiars a les capitals de província i altres nuclis urbans.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha destacat que el nou concert beneficiarà als 1.923 mutualistes de MUFACE de Gandia i als 602 d’Oliva, per la qual cosa ho ha valorat molt positivament “el treball del Govern per ampliar les cobertures dels funcionaris que resideixen en localitats que no són capital de província”.
Avui s’ha produït la signatura de renovació per dos anys del concert d’assistència entre la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l’Estat i les asseguradores, un acord que ha comptat amb la presència del ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro.

D’aquesta manera, amb l’entrada en vigor del Concert 2018-2019 subscrit per la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l’Estat amb diferents entitats, l’agrupació formada per aquests dos municipis tindrà accés a especialitats que fins ara no cobrien les asseguradores, tals com Angiologia i Cirurgia Vascular, Dermatologia mèdic-quirúrgica i Venereologia, Endocrinologia i Nutrició, Medicina Intensiva / UCI, Nefrologia, Pneumologia, Neurofisiologia clínica, Neurologia, Oncologia mèdica, Psiquiatria, Reumatologia, Urologia, Al·lergologia i Angiologia.

Així mateix, es garanteix la prestació de Cures Pal·liatives tant en l’àmbit hospitalari com a domiciliari, i les entitats hauran de disposar d’Unitat del dolor.

D’altra banda, es constitueix una nova agrupació amb els municipis de Burjassot, Mislata, Paterna, Manises i Quart de Poblet. En tots ells, en els anys anteriors només es disposava de consultes externes d’unes poques especialitats (Anàlisis clíniques, Cirurgia ortopèdica i Traumatologia, Ginecologia i obstetrícia, Oftalmologia i Pediatria). Durant la vigència del Concert actual s’inclou l’exigència d’atenció d’urgència hospitalària, així com l’assistència sanitària en règim de consultes externes i atenció hospitalària d’un gran nombre d’especialitats, entre elles Aparell digestiu, Cardiologia, Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, Medicina Física i Rehabilitació, Medicina Interna, otorinolaringologia o Radiodiagnòstic.

La Mutualitat General de Funcionaris Civils de l’Estat (Muface) i les asseguradores AsisaSegurCaixa AdeslasDKV i Igualatorio de Cantàbria han signat avui el nou concert d’assistència sanitària que compta amb un pressupost total de 2.191 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 5,62% (114 milions) pel que fa al concert anterior.

Amb una vigència de dos anys (2018 i 2019) per donar major estabilitat a la col·laboració de les entitats privades que ho subscriuen, donarà cobertura a un total d’1.175.787 beneficiaris als quals podran sumar-se uns 100.000 nous mutualistes com a conseqüència dels processos d’estabilització de personal interí en totes les administracions públiques.

El concert comprén dos contractes: un per a l’assistència sanitària en territori nacional, que ascendeix a més de 2.161 milions d’euros; i un segon, per un import d’uns 30 milions d’euros, que assumeix en exclusiva DKV i que cobreix l’assistència als 7.400 mutualistes destinats o residents en l’exterior i les seues famílies.

Principals novetats

El concert, que parteix del contingut assistencial assegurat en el conveni vigent, garanteix en tot cas la cartera comuna de serveis del Sistema Nacional de Salut i incorpora una sèrie de novetats, entre les quals cal destacar les següents:

– Estableix dos períodes de canvi (gener i juny) per a la lliure elecció d’entitat privada, en lloc d’un com fins ara.

– Amplia a 13 nous municipis (Talavera, Alcalá d’Henares, Torrejón d’Ardoz, Alcorcón, Fuenlabrada, Móstoles, Gandia, Oliva, Lorca, Mèrida, *Almendralejo, Jerez de la Frontera i El Port de Santa María) la cartera d’especialitats de les capitals de províncies i altres grans localitats (nivell III) com a neurologia, pneumologia, unitat de vigilància intensiva, urologia, etc.

– Millora la protecció a les illes menors. S’eleven els mitjans assistencials de la *Gomera, que passa a nivell I. Tant als mutualistes residents en La *Gomera, com als de Formentera i El Ferro, se’ls abonaran les despeses de desplaçament a altres illes per rebre assistència especialitzada.

– Impulsa la recepta electrònica. Es crea un nou incentiu per fomentar la implantació del projecte de recepta electrònica contemplat en el Pla d’impuls de MUFACE.

– Nou model d’assistència en el mitjà rural. Es preveu un sistema de convenis de col·laboració amb les CCAA que puga ser impulsat en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

– Inclou la cirurgia robotitzada i la radioteràpia intraoperatòria com a nous serveis de referència, la qual cosa permetrà l’accés de pacients greus a tècniques quirúrgiques que permeten una recuperació més ràpida i còmoda, evitant re intervencions.

– Crea un incentiu perquè les asseguradores privades puguen oferir serveis addicionals que suposen una millora del concert, com a prestacions de salut bucodental o aplicacions de telemedicina, per exemple.

– Estableix la cobertura de les cures pal·liatives al domicili del pacient.

– Coordinació amb els serveis autonòmics d’emergència 112: Muface assumeix el compromís d’impulsar instruments de col·laboració amb els serveis de salut de les CCAA, que atenguen als mutualistes en situació d’emergència.

– Es crea un incentiu que premia la fidelitat o permanència del col·lectiu major de 65 anys adscrit a l’entitat. Es pretén que les entitats s’aturen en el servei als majors i en cap cas transferisquen riscos per raó de l’edat a altres entitats.

Col·laboració públic-privada

Quant a les millores del concert en matèria d’assistència sanitària, cal destacar l’ampliació del període assistencial a nounats fins a l’alta hospitalària (i no només fins als 15 dies des del naixement), el dret a l’atenció d’urgències en centres hospitalaris públics en situacions crítiques agudes en què no hi haja centre concertat, s’amplia la cobertura odontològica a les despeses d’ortodòncia de nens entre 6 i 15 anys per maloclusions severes i es fixa com a garantia per al mutualista l’abonament per l’entitat dels recàrrecs o interessos de demora, entre altres novetats.

CatalanSpanish