2:28 pm - Tuesday, 14 July 2020

Mulet: “És temps de mesures dràstiques enfront de la crisi i no de missatges sense contingut”

- Publicidad -Reciplasa

El senador de Compromís exigeix esforços econòmics a l'Estat, major informació i el tancament de l'activitat productiva més crítica.

OHCultura
Ars Volants
Benicassim
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha declarat hui que “la gravetat de la situació per la crisi del coronavirus ha d’anar més enllà dels anuncis buits, del ‘postureig’ per veure qui acapara la imatge mediàtica i l’escenificació transcendental, i ha reclamat al Govern que adopte les mesures dràstiques que no s’han adoptat pels titubejos dels seus representants.

Segons Mulet “no és el temps de deixar al marge als governs autonòmics, que són al cap i a la fi els qui gestionen la Sanitat. És temps de fer un esforç sense precedents a destinar material, decisions i tota la informació disponible a les comunitats autònomes. Els paquets de mesures anunciats a fascicles són encara insuficients. S’han d’eliminar de manera urgent les lleis austeres de Montoro contra els ajuntaments. No només parlem de deixar-los invertir una part del romanent de 2019, sinó tot el que acumulen a les entitats bancàries i que encara no poden disposar per la maleïda regla de la despesa. Són diners dels i les veïnes i és ara el moment d’invertir-los en ells i elles”, ha afegit.

Per a Mulet “igualment, sobra la grandiloqüència en l’anunci de les mesures econòmiques si estes són ridícules i insuficients. Qui administra els executius siguen autonòmics o estatal, estan simplement gestionant temporalment els diners de la ciutadania i no hi ha res més peremptori que salvar vides i economies. Anunciar crèdits a retornar mentre l’Estat és el gran deutor de les autonomies o ajuntaments o explicar, com a propis de l’Estat, diners que estan immobilitzats en els bancs per lleis injustes, és autoenganyar-se”.

Tancar l’activitat crítica i comunitats autònomes

Mulet ha destacat igualment que la tebiesa del Govern ha permés durant els dos caps de setmana del confinament, veure l’escapada massiva de ciutadans i ciutadanes, especialment de zones d’alta concentració de casos com Madrid, cap a la costa o les zones rurals, encara que també s’han donat en altres llocs. “El problema no és que siguen de Madrid. És que Madrid és l’epicentre de la pandèmia i la zona més poblada de l’Estat des d’on sorgeixen de manera radial desenes de vies de comunicació. No haver tancat esta comunitat des del minut zero ha permés propagar el virus per tot l’Estat i probablement per l’estranger. Segurament ja és tard, però cal tancar i confinar territoris i seguir l’exemple d’Itàlia, que ha decidit este dissabte interrompre fins al 3 d’abril totes les activitats productives excepte les que són essencials, mentre ací s’ha deixat a les grans empreses la decisió de continuar o no amb activitat. Això suposa desplaçar a milers de persones diàriament i exposar-los al contagi o transmissió. El mal econòmic de parar tota l’activitat productiva -especialment la crítica- és gran, però pitjor és que es descontrole la propagació del virus i el col·lapse sanitari. Hi ha ciutadans que treballaran obligats i amb un grau de por inassumible”, ha dit.

Mulet ha posat també el focus en el manifest signat per 60 científics que exigeixen el tancament total i el cessament de qualsevol activitat en set comunitats autònomes per un període entre 15 i 21 dies. “Igual en lloc d’en set autonomies tocaria exigir-ho ja en tot el territori de l’Estat. Es constata que les mesures són benintencionades, però arriben tard i malament”, ha declarat.

Bancs i autònoms

El senador de Compromís ha reiterat que falten mesures valentes. “No hem sentit que es reclame a la banca el retorn dels quasi 65.000 milions d’euros que ens va costar el rescat. Només s’escolten mesures per a ajornar en casos puntuals el pagament d’hipoteques a estos bancs per la gent pitjor parada. No hem escoltat mesures per als milers i milers d’autònoms que no poden acollir-se a ERTE o baixes. Les cotitzacions s’haurien de suspendre immediatament, res d’ajornar ni minimitzar i donar una solució als fixos discontinus que s’han vist a l’atur a principis de temporada”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Onda remodelarà la presó del segle XVI

El consistori condicionarà l'antiga presó de la Font de Dins per a obrir-la al públic durant l'any vinent.

Castelló coordina el protocol de seguretat per al nou cicle d’oci al Grau ‘Mar de Sons’

En el recinte s'implementaran les mesures marcades per les autoritats sanitàries per a la protecció de salut del públic.

L’església de Culla acollirà un concert de música barroca

L'actuació s'engloba dins del cicle 'Vetlades barroques a escenaris històrics'.

L’Ajuntament executa quasi 10 milions d’euros en el barri del Cabanyal a través de l’EDUSI

El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha informat que l'estat d'execució dels fons EDUSI per a inversions en el barri del Cabanyal és de 9.888.583,75 euros entre la proposta de despesa, el contractat i el pagat.

Pepa Cano renova com a presidenta de la Junta Local Fallera de Benaguasil

Pepa Cano continuarà sent la presidenta de la Junta Local Fallera de Benaguasil un any més després de l'assemblea celebrada el passat 9 de juliol a l'Ajuntament.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià