Mulet pregunta a Planas com apostarà per la citricultura valenciana

Carles Mulet senyala com a "contrasentit" que el ministre parle de donar suport a l'agricultura i es boicotegen laboratoris valencians.

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha preguntat hui per la decisió del Govern d’endur-se a Galícia quatre laboratoris valencians de referència en control de plagues, tal com ha denunciat el Comité de Gestió de Cítrics valencià. Les pretensions d’esta decisió, “disfressada d’una suposada política de descentralització institucional” segons Mulet, són centralitzar la sanitat vegetal a Lugo, la qual cosa suposa desmantellar dues seccions de l’IVIA i sengles de la Universitat Politècnica de València. El sector citrícola ha considera un “despropòsit” el trasllat, suposa un “contrasentit” per al senador valencianista, que ha preguntat els motius que sustenten tal decisió. “Volem saber si l’aposta per la citricultura valenciana de l’actual govern serà desmantellar els seus laboratoris”, ha indicat el senador de la coalició.

Per a Mulet “el ministre Luis Planas està demostrant amb les seues actuacions no tenir la més mínima sensibilitat pel sector citrícola en atacar la I+D+I valenciana i la delmada agricultura mediterrània, per a reubicar-la precisament en autonomies que són especialment acaronades pel Ministeri quant a preus i atenció als seus problemes”. El representant territorial de Compromís ha lloat la professionalitat dels treballadors dels centres de referència valencians.

Defensa al Senat

“Planas parla de fer costat al sector primari de tota Espanya però les seues accions pareixen anar en una altra direcció, cap a un lloc que, de partida, ja ens penalitza, resta inversió i competitivitat”, ha declarat Mulet, que ha reclamat que deixen de boicotejar al nostre sector primari i invertisquen a Galícia si és necessari per a controlar totes les plagues que entren pel port de Vigo procedents de Sud-àfrica, però no castiguen més al sector citrícola valencià, tan tocat entre altres coses pels tractats i acords que PSOE, PP i Ciutadans van aprovar amb estos països i per la nul·la defensa realitzada a Europa per a defensar als nostres sectors productius”.

El senador ha anunciat que portarà esta decisió a la Comissió d’Agricultura del Senat de la qual forma part “perquè es debata allí esta mesura i ens donen les explicacions oportunes sobre el futur d’estes instal·lacions”.CatalanSpanish