Mulet portará al Senat la falta d’inversió en els Pressupostos de l’Estat per a fer realitat el Tren de la Costa

“Una nova partida simbòlica per a més projectes i estudis és insultant. La gent vol veure millorada la seua qualitat de vida i mobilitat”, indica Mulet

Compromís vol un impuls real per al Tren de la Costa en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat i no partides simbòliques de centenars de milers d’euros. El senador Carles Mulet va visitar ahir el Verger (la Marina Alta) per a preocupar-se per la tramitació del Tren de la Costa després que aquesta infraestructura clau per al futur de la comarca estiga incorrent en tants retards en la seua tramitació i sobretot de falta de finançament.
Mulet, es va reunir amb el portaveu municipal d’aquesta localitat, Basili Salort, i es va comprometre a presentar una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat perquè els comptes públics acaben reflectint una partida per a la connexió Gandia-Dénia en rodalia i la connexió València-Alacant per la costa. En l’actualitat el projecte no té reflex en els pressupostos de l’Estat per a 2021 més enllà d’escasses partides per a projectes. Res per a les fases Gandia-Dénia: el desdoblament de via entre Cullera i Gandia o l’extensió de Gandia a Oliva.

Salort ha recordat que “portem des de 1974 sense tren i necessitem aquest servei per a vertebrar la comarca i el país, com a impuls econòmic. Massa anys de promeses i independentment de qui estiga a Madrid, de falta d’atenció i preocupació cap a aquesta infraestructura tan important per a la Marina i la Safor”, ha assenyalat el regidor. 

El senador ha lamentat que “les comarques de la Marina i la Safor continuen sent les absents en el mapa de les infraestructures de l’Estat, quan per aquests pobles continua viu el record del tren, continua existint el traçat i és més que mai una oportunitat perduda estar allunyat de la xarxa de transport de persones, quelcom vital per a la competitivitat de les empreses, el medi ambient, la vertebració i salut territorial”.

La comarca viu de nou, amb la simbòlica partida que manté viu aquest projecte en els PGE, el seu malestar per l’exasperant lentitud que pateix el projecte imputable al Govern central. El senador ha recordat que “l’administració central tenia l’obligació d’emetre la Declaració d’Impacte Ambiental del projecte, parla molt dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 i encara no han contestat les al·legacions tal com es van comprometre en 2017”.

Mulet ha recordat que “la línia ferroviària València-Alacant és prioritària, comunica zones molt poblades i destinacions turístiques rellevants, que permetria connectar les capitals amb tren per la costa i prestar un servei que els va ser arrancat fa 45 anys. Tanta ineptitud tan sols pot concebre’s des de la planificació, la ineficàcia o la mala fe”. 

El representant territorial ha afegit que “el tren és el mitjà de transport del futur, segur i ecològic enfront de trens elitistes com els AVE” que s’estan construint per altres zones d’Espanya i que tenen un elevat cost. “Ací parlem d’inversions molt xicotetes que posarien en el mapa al nostre país i atorgarien mobilitat a les persones de la Marina Alta que hui dia tenen greus problemes per a estudiar, acudir a les capitals per la falta d’un servei de tren digne, per la qual cosa anunciem quantes mocions, esmenes i compareixences siguen necessàries per a saber per què el govern del PSOE està segrestant aquest projecte”, ha censurat.

El senador realitzarà a més al Govern noves preguntes sobre la situació d’aquest projecte “perquè el tren de la costa puga ser realitat en els pròxims anys”.CatalanSpanish