Sanitaris es queixen de l’acumulació de multes que pateixen per desplaçar-se al seu lloc de treball

Hi ha casos en els quals els policies han multat en reiterades ocasions a la mateixa persona per anar al treball. Estes persones no tenen carnet de conduir i no volen posar en perill als usuaris de l'autobús.

441
multas a sanitaris

En esta crisi humanitària tot el món està posant el seu granet d’arena. Cada part del servici hospitalari és imprescindible i pareix que la societat ha pres consciència d’esta qüestió, per això, cada nit ixen als seus balcons a aplaudir. Curiosament, molts dels treballadors es queixen que necessiten mitjans per a desenvolupar la seua tasca.

Concretament, el personal que treballa a les cuines, potser ixen a les 0.00 h de la nit, i clar, a eixes hores no hi ha transport públic. “L’últim autobús nocturn que ix a la nit és a les 0.15 h. Si hem de canviar-nos i pujar, no ens dóna temps”, diu una treballadora que no vol dir el seu nom. “El que hem estat fent les persones que no tenim carnet de conduir ha sigut que ens recullen familiars. No els estem posant en un perill més enllà del que suposa conviure amb una persona que treballa a l’hospital, és una necessitat”, diu la mateixa treballadora.

Es tomen mesures per a rebaixar el perill de contagi

Els treballadors de la cuina de l’hospital La Fe de València asseguren que han llevat a terme totes les indicacions que se’ls ha aconsellat: portar mascaretes, guants, netegen l’habitacle cada dia i a més, el passatger se senta al lloc contrari del conductor en la part de darrere del cotxe. Per a facilitar el justificament del desplaçament sempre han anat identificats pel seu DNI i el paper de l’empresa corresponent que els acredita a anar a treballar. Així i tot, denuncien que la policia els ha parat en reiterades ocasions i els ha multat. “Un dia anava a treballar molt prompte. Res més asseure’m dins del cotxe del meu marit, la policia ens va parar i fins i tot em varen acompanyar fins a la parada del autbús. El meu marit, va tornar al pati”, diu una altra treballadora.

Un altre cas, denuncia que els policies en un control els van amenaçar de posar-les una multa de 2.000 euros si no se separaven. La treballadora en este cas, va arribar 45 minuts tard al seu lloc de treball: “Per què es pot viatjar dues persones a un taxi i amb el meu marit no?”.

Agafar el cotxe, una mesura preventiva

I és que a més del problema de l’horari molts treballadors es queixen dels riscos que suposa agafar el transport públic treballant a un hospital per a l’autobús en si mateixa. “El motiu pel qual no volem pujar a l’autobús no és a soles la comoditat. Nosaltres pensem que és important salvaguardar la salut dels usuaris i no posar-los en perill, ja que estem en contacte en els materials que utilitzen els infectats per coronavirus, per exemple, quan pugem les safates amb el dinar per als pacients de COVID-19″, diu un auxiliar de cuina.

El que molt d’ells denuncien és la falta de coherència per part de les autoritats: “la meua parella no treballa perquè li han fet un ERTO, i cada dia quan vaig a casa està òbviament confinat ací. Compartim coberteria, dinem i sopem junts, és més, dormim en el mateix llit. Què sentit té que no podem anar junts al cotxe? És de sentit comú”, assegura l’auxiliar.

Tampoc s’entén molt bé la diferència que hi ha a l’hora d’anar-hi en un taxi o Cabify amb un desconegut i que si està permés, a anar-hi amb un familiar. “Per què es pot viatjar dues persones a un taxi i amb el meu marit no?”, recrimina l’auxiliar.

“S’está teballant en això”

El personal d’esta redacció ha traslladat a la consellera de Salut Pública, Ana Barceló, les inquietuds dels treballadors i ha contestat que s’està treballant en això. És a dir, “estem pensant en tot. Esta és la raó per la qual hem posat en marxa un pla perquè més endavant els metges i el personal imprescindible que no es pot contagiar -ja que són vitals per a combatre el coronavirus-, estiguen a hotels propers dels seus llocs de treball. Així es reduirà la possibilitat de contagiar-se”, ha avançat la consellera. També ha dit que s’està estudiant diferents posibilitats de transport per a treballadors. Però pel que fa al respecte dels justificants per anar en vehicul propi, no s’ha pronunciat.

Un policia ha assegurat al diari que en el cas de justificar que l’acompanyant del cotxe siga un familiar, no hauria d’haver-hi cap problema. “Recomane ensenyar el DNI perquè comproven si és veritat en cas que siga un pare o una mare a qui arreplegues, o al revés si es porta a un fill”. Però la realitat és que les multes segueixen augmentant.