martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els municipis de Los Serranos comptaran amb 800.000 euros del Fons de Cooperació per a obres i despesa corrent

Els municipis de la comarca dels Serrans comptaran enguany amb una mica més de 800.000 euros procedents del Fons Valencià de Cooperació Municipal impulsat per les administracions autonòmica i provincial a fi de potenciar l’autonomia local dels municipis valencians, que podran destinar aquests diners tants a inversions com a despesa corrent. Tal com ha destacat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, este mecanisme servirà per a “quadrar el cercle del finançament dels municipis valencians”, en resposta a “el que diu l’Estatut d’Autonomia i a les reivindicacions històriques dels alcaldes i alcaldesses”.

Una d’aquestes reivindicacions és la de comptar amb ajuda no solament per a inversions sinó també per a despesa corrent, “ja que en moltes ocasions la qualitat dels serveis depenen d’aquest tipus de despesa, i sense un finançament adequat és difícil mantenir-los”, va explicar el president de la Diputació. En aquest sentit, els ajuntaments podran decidir a què destinen els diners del Fons de Cooperació, les aportacions del qual a més són incondicionades, si per a inversió, per a despesa corrent o per a ambdues.

La distribució dels fons s’ha fet atenent al criteri poblacional, ponderat de manera que es prevalga als municipis més xicotets, la qual cosa ha servit per a beneficiar a una comarca la majoria dels municipis de la qual es troben per sota del miler d’habitants. Així, les 19 localitats que conformen Los Serranos rebran un total de 806.912 euros, sent Villar del Arzobispo, amb 3.565 habitants, i Pedralba, amb 2.813 habitants, els que compten amb majors assignacions: 121.648,97 euros i 103.082,74 euros, respectivament. Benagéber i La Yesa, amb menys de 300 veïns, comptaran, per ordre, amb 16.918,35 euros i 18.679,37 euros. La resta de municipis rebran quantitats que van des dels 24.000 als 64.000 euros.

El Fons de Cooperació Local compta amb un total de 41,2 milions d’euros per als municipis de la província de València, gràcies a l’aportació a parts iguals realitzada per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. D’aquesta manera, la institució provincial continua amb l’aposta iniciada al juliol del 2015 de reforçar l’autonomia local i impulsar les polítiques municipalistes, i que ha suposat entre els anys 2015 i 2016 una injecció de més de 150 milions d’euros que els municipis valencians han pogut destinar a inversions.

En l’acte de presentació d’aquest nou Fons Valencià de Cooperació Local, el president de la Diputació de València va destacar les paraules del president Puig en referència al fet que sense un finançament just de les institucions no hi ha autonomia possible, i en aquest sentit va assenyalar que “no podíem estar demanant més aportacions de l’Estat a la Comunitat i mantenir al mateix temps l’actual esquema de finançament dels nostres pobles i ciutats”.

“Hui és un dia que els alcaldes esperàvem des de fa molts anys. Els municipis fa molt que ens vam anar de casa, però no teníem autonomia”, va afegir Rodríguez, qui va celebrar que “per fi les paraules es converteixen en fets gràcies a aquesta suma d’esforços que permet que els alcaldes estiguem menys sols, que els municipis siguen més independents i els ciutadans una mica més feliços”.

Últimas noticias

Contenido relacionado