Muñoz: “El PP ataca a l’empresa familiar amb una proposta que només busca afavorir a les grans fortunes”

El portaveu d'Hisenda del grup socialista en Les Corts ha explicat que la iniciativa del PSPV-PSOE té com a objectiu "garantir la continuïtat de les empreses familiars que generen ocupació i riquesa".

283

El secretari d’Organització del PSPV-PSOE i portaveu d’Hisenda en Les Corts Valencianes, José Muñoz, ha criticat que el PP amb la seua proposta d’eliminar l’Impost de Successions i Donacions tant per a empreses com per a persones, “el que està fent és atacar a l’empresa familiar i afavorir a les grans fortunes”. “Una vegada més el PP amb esta mena de plantejaments mostra que no està al costat de tots els valencians sinó solo dels quals més tenen” perquè “amb la seua proposta només intenten polititzar la iniciativa plantejada pels socialistes i danyar a l’empresa familiar per a beneficiar només a uns pocs que tenen grans patrimonis i fortunes”.

En canvi, des del PSPV-PSOE, segons ha explicat el dirigent socialista, “estem al costat dels quals treballen i generen ocupació i riquesa en la nostra Comunitat”. Per això, els socialistes han proposat una bonificació del 99% de l’Impost de Successions i Donacions per a les empreses familiars amb l’objectiu de “garantir la seua continuïtat, ja que els hereus haurien de mantenir l’empresa almenys durant els pròxims cinc anys” i, per tant, “es generarien llocs de treball i s’activaria l’economia”. Per a Muñoz, “esta proposta compliria amb una demanda històrica de les empreses familiars i, a més, enfortiria la regulació existent que ja apliquen moltes comunitats autònomes”.

En este sentit, ha volgut recordar que “les dades parlen per si sols i desmunten l’estratègia muntada pel PP”, ja que “la gran majoria dels quals hereten, és a dir, el 87,4% de les 173.103 herències en la Comunitat Valenciana no va pagar cap tribut en 2017 i únicament el 3,2% va tributar per damunt dels 5.000 euros”. Per tant, el PP “només vol polititzar i fer demagògia amb este assumpte per a una vegada més posar-se al costat de les grans fortunes i perjudicar l’empresa familiar que són els que realment activen l’economia i ocupació”.