27.3 C
Valencia

Muñoz demana més recursos per a l’Agència Tributària Valenciana

Recorda que els "paradisos fiscals" autonòmics com la Comunitat de Madrid provoquen "la fugida de les rendes més altes, amb el que les rendes mitjanes i baixes acaben suportant més càrrega fiscal".

- Publicitat -AVL

El portaveu d’Hisenda del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Jose Muñoz, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) que permeta augmentar la dotació de mitjans de l’Agència Tributària Valenciana (ATV) per a perseguir el frau que genera el ‘dúmping fiscal’ d’altres autonomies. Tal com explica el dirigent socialista, “és necessari reforçar els recursos de l’organisme valencià per a detectar les fugides fictícies d’empreses que canvien el seu domicili fiscal a altres comunitats per a pagar menys imposats”.

Tal com explica el diputat del PSPV-PSOE, ja s’han detectat 20 casos de companyies que s’han escapolit de la Comunitat Valenciana a la Comunitat de Madrid per a no haver de pagar el tipus impositiu de Successions i Donacions o Patrimoni. Estes dades “constaten l’existència d’oasis fiscals que fan fallida la cohesió territorial d’Espanya” ha assenyalat Muñoz qui aposta per “reforçar l’AVT així com els mecanismes de coordinació amb l’AEAT (Agència Estatal d’Administració Tributària) per a detectar possibles evasors fiscals”.

El responsable d’Hisenda del grup parlamentari socialista ha advertit també que “és més necessari que mai obrir el debat de l’harmonització fiscal i ha instat a “adoptar mecanismes sòlids de justícia i solidaritat tributària entre regions, amb un marcat accent federal, i posar fre a la competència deslleial que altres comunitats, com la de Madrid, poden exercir per les seues circumstàncies especials”.

Jose Muñoz ha advertit que el ‘dúmping fiscal’ “repercuteix en els drets dels ciutadans i ciutadanes dels diferents territoris i en com se’ls presten els serveis públics” i ha denunciat “l’existència d’autèntics paradisos fiscals dins del nostre país”, la qual cosa, ha afirmat, “trenca amb els principis constitucionals d’igualtat i solidaritat entre les comunitats autònomes”.

“A més, estos paradisos fiscals generen una situació en la qual les rendes més altes i les empreses amb major volum fugen a autonomies amb tributacions més baixes”, ha lamentat el portaveu socialista d’Hisenda, que ha explicat que, d’esta manera, les rendes mitjanes i baixes que no poden permetre’s el canvi de lloc “acaben experimentant encara més càrrega fiscal, la qual cosa agreuja la desigualtat”.

A més, la PNL planteja reforçar el paper de l’Agència Tributària Valenciana en la consolidació d’un sistema fiscal progressiu i just que permeta sostenir l’Estat del Benestar en la Comunitat Valenciana, així com accelerar la creació de l’Observatori Fiscal de la Comunitat, i reclamar una Agència Estatal Tributària de caràcter federal que incloga major protagonisme de les agències autonòmiques en la política tributària nacional.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,710FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de Castelló estableix quatre dies de treball presencial i una jornada de teletreball

El diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, explica que amb esta resolució revisable d'adaptació a la nova realitat es pretén garantir la salut dels treballadors i els usuaris.

Moncofa sol·licita a la Generalitat que inicie ja les obres del centre de salut i l’ampliació de serveis

L'alcalde es reuneix amb representants de Conselleria per a conéixer la marxa d´este projecte tan important per al municipi.

Detenen a una dona per maltractar a l’anciana a la qual cuidava al seu domicili

La sospitosa va propinar puntades a la víctima, de 90 anys i malalta d'Alzheimer.

Onda reinventa la Fira de Sant Miquel i suma nous comerços

Tendes d'electrodomèstics, de ceràmica artística o d'esports s'han sumat enguany a esta fira del comerç que en lloc de concentrar les casetes d'expositors en un mateix lloc planteja una ruta per les tendes amb sortejos de vals regal.

Una línia de Tram connectarà Alacant amb l’hospital de Sant Joan

Ximo Puig ha anunciat esta mesura en el Ple de les Corts Valencianes.
- Advertisement -

: Valencià