viernes, 29 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Conseller d’Economia Sostenible mostra el seu suport perquè la muntanya de Romeu es declare Paratge Natural Municipal

Rafael Climent ha traslladat el missatge de la Conselleria en una roda de premsa a l'Ajuntament de Sagunt i posterior visita a la muntanya de Romeu.

El saló de plens de l’Ajuntament de Sagunt ha acollit una roda de premsa per a traslladar el missatge de suport de la Conselleria d’Economia Sostenible respecte a la protecció de la muntanya de Romeu com a Paratge Natural Municipal, així com resoldre algunes qüestions que han sorgit després que divendres passat el Ple del Consell retirara de l’ordre del dia el punt en el qual aprovarien dotar de protecció a la muntanya d’utilitat pública de Bonilles, també coneguda com a muntanya de Romeu.

A la roda de premsa ha assistit el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent; l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la diputada Teresa García i el regidor Pepe Gil. Després de la roda de premsa s’ha realitzat una visita a la muntanya perquè “el conseller veja in situ d’una banda quin és el valor natural de la muntanya i, per un altra, els efectes de la no protecció”, tal com ha explicat l’alcalde de Sagunt.

El motiu pel qual s’ha convocat esta roda de premsa i posterior visita a la muntanya de Romeu, segons Quico Fernández, és que “esperem que es confirme la protecció com a Paratge Natural Municipal i volem traslladar el missatge per part de la Conselleria d’Economia respecte a l’impacte que esta declaració té sobre la nostra economia, la nostra indústria i, en definitiva, per a aclarir una sèrie de conceptes que, segurament, interferixen en el debat d’una demanda que és la d’este ple, que la muntanya de Romeu siga declarada Paratge Natural Municipal tal com estava previst ja l’anterior setmana i esperem que esta ja siga la definitiva”.

Fernández ha insistit que el principal missatge que es vol transmetre és la compatibilitat de la protecció del medi natural i del desenvolupament industrial, “i és el que estem fent; a més esta declaració concretament no posa en perill cap empresa ni lloc de treball. Com tots sabem, l’empresa que puga tindre alguna relació té una explotació en marxa per molts anys”.

En esta mateixa línia, el conseller ha declarat que “hui bàsicament estic ací per a posar en valor el que és Sagunt en l’àmbit de la indústria”. Des del Consell, assegura, que tenen molt clar que Sagunt és un pol important en tot el territori valencià com a eix bàsic per a la indústria, “i és en eixe tipus d’indústria en la qual estem treballant des del primer moment, atenent la sostenibilitat i els valors que impregnen la sostenibilitat en la nostra indústria”.

“Volem que cada vegada es genere més indústria, que realment hi haja guanys econòmics, però que també hi haja una repercussió directa en la societat, en les persones i en el medi ambient. No tenim indústria si no tenim en compte estos factors. I, per tant, hem de buscar equilibris”, aclarix Rafael Climent, qui ha mostrat tot el seu suport i s’ha posicionat a favor que la serra de Romeu siga declarada Paratge Natural Municipal “perquè permetrà guanyar en eixos equilibris en els quals estem treballant per a posar en valor la nostra economia des del món industrial”.

A més, el conseller ha explicat que “la declaració ja ha passat tots i cadascun dels informes que ha treballat la Conselleria de Medi Ambient, per tant, també pot passar pel Consell i pot aprovar-se de manera imminent per a protegir eixa serra que donarà molts guanys a la ciutat de Sagunt, i que equilibrarà l’economia sostenible, alguna cosa en el que estem treballant des del primer moment”.

D’altra banda, Teresa García ha assenyalat que la muntanya de Romeu és el pulmó verd de la ciutat, i que una indústria com la de Sagunt ha de tindre preservades unes àrees ecològiques que compensen l’exercici de l’activitat productiva. En este sentit, ha declarat que “Romeu, al costat dels nostres marjals, és una àrea on brolla l’aigua, i són àrees naturals que complementen i que equilibren la nostra ciutat respecte al propi creixement industrial, però també complementen la qualitat de vida de la ciutadania i la petjada ecològica que produixen totes les empreses que tenim ací”.

A més, continua la diputada, “cal tindre en compte que Sagunt és un referent industrial dins del País Valencià i, per tant, ha de caminar cap a una màxima sostenibilitat, perquè eixa és la manera de no interferir en la qualitat urbana i també d’ajudar a preservar eixes àrees ecològiques que la ciutat necessita”. Teresa García assegura que la protecció del paratge natural no és una cosa dolenta des del punt de vista industrial, sinó tot el contrari, “és una cosa bona perquè estàs assegurant un filtre verd; de cara a l’atracció de noves empreses Sagunt continua sent una ciutat que oferix una qualitat de vida que no oferixen altres ciutats i que, per tant, continuarà sent un punt d’atracció perquè, al final, si tu no oferixes un nivell de qualitat de vida determinat, que s’aconseguix a través de la sostenibilitat i l’equilibri social, acabarem sent un punt que no interessa als sectors productius capdavanters que estem intentant atraure i ho estem aconseguint. Per tant, jo crec que és una decisió en la qual tots guanyem, inclosa la indústria, i, per això, és bàsic donar-la suport i alegrar-se que es produïsca”.

Últimas noticias

Contenido relacionado