El mural del cas Alsasua de València pateix un atac vandàlic

L'obra ha sigut atacada hui per un grup de persones, que ocultaven el seu rostre sota un casc de moto

PublicitatAVL

El mural realitzat en solidaritat amb els huit joves condemnats en Alsasua, situat en el solar municipal de Jesuïtes, ha sigut atacat hui per un grup de persones, que ocultaven el seu rostre sota un casc de moto.

L’Ajuntament de València va autoritzar al dissenyador gràfic Elías Taño a reproduir un mural en el barri de El Carmen que va ser esborrat per una contracta municipal de neteja de manera unilateral després que un veí vera missatges en basc i es queixara. Després de l’ocorregut, l’empresa va ser sancionada amb una multa de 300 euros per prendre la decisió d’esborrar-ho sense consultar l’acció amb el consistori. Per açò, van deixar que l’artista s’esplaiara en un nou mur del solar de Jesuïtes, que va ser acabat ahir.

PublicitatRovira  

L’artista va advertir que tornaria a agafar els pinzells per a protestar per una sentència que considera injusta. Segons Taño, este nou mural és un signe “d’abraçada col·lectiva i una mostra d’afecte amb els companys presos polítics d’Euskal Herria i del món”.

La convocatòria realitzada per a pintar este nou mural en Jesuïtes tenia com a fi, segons els organitzadors, frenar “l’implacable avanç del feixisme” que “intenta fer callar les nostres veus i la nostra solidaritat entre pobles”, i pintar col·lectivament un dibuix amb el qual Taño volia “visibilitzar esta greu injustícia judicial, política i humana”.

Este nou mural torna a veure’s embolicat de nou en polèmica, esta vegada després de l’atac d’un grup que ha pintat el mural amb spray negre per damunt, tacant el treball d’este artista.