Museros, Sueca i Mislata se sumen als 5 brots covid-19 socials de València amb 46 casos totals

La província de València ha sumat 197 casos dels 330 nous detectats durant el cap de setmana i on es registra una caiguda en la mitja d'edat dels contagiats que es situa entre els 20 i els 40 anys.

La província de València ha registrat almenys 8 nous brots covid-19 durant el cap de setmana, almenys que hagen estat localitzats per Sanitat. Açò vol dir que a la ciutat de València, amb 5 brots d’origen social i un d’ells relacionat amb l’oci nocturn amb 11 persones infectades, s’han comptabilitzat 30 casos de moment. A més, els altres punts neuràlgics són Sueca, amb 5 casos, també d’origen social, Museros, amb 4, a l’àmbit familiar i Mislata amb un brot de 5 persones relacionat amb l’oci nocturn.
Pel que fa als brots anteriors a la província, a un altre localitzat la passada setmana a València, cal sumar-li una persona més contagiada.

Amb tot, la Comunitat Valenciana ha registrat des de l’actualització del passat divendres 330 nous casos per prova *PCR, que situen la xifra total de positius en 12.781 persones. 114 dels nous casos s’han associat als diferents brots detectats en la Comunitat Valenciana. En estos moments, 142 són considerats casos aïllats, però que poden ser
associats a brots després de les investigacions que Salut Pública està duent a terme.

Finalment, 74 són casos dels quals s’ha iniciat en
les últimes hores la investigació de la seua traçabilitat.

De tots ells, el 45% corresponen a persones entre 20 i 40 anys. En este sentit, la consellera de *Sanitat *Univeral i *Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que “Salut Pública i Assistència Sanitària continuen fent un treball fonamental per a mantindre la traçabilitat dels casos i els brots
controlats”, però “necessitem, això sí, que la ciutadania siga responsable perquè els casos siguen els menys possibles”. Això, segons Barceló, “només ho aconseguirem seguint les recomanacions d’higiene personal, distància social
i l’ús de la màscara”.

Per províncies, el nombre de nous casos és: 46 a Castelló (1.780 en total); 68 a la província d’Alacant (4.265 en total); 197 a la província de València (6.690 en total) i altres 19 casos sense assignar que se sumen a 27 casos anteriors.
D’altra banda, s’han donat 102 altes a pacients amb *coronavirus.

D’esta forma, en aquests moments hi ha actius 984 casos, la qual cosa suposa un 4,80% del total de positius.
Els hospitals valencians tenen, actualment, 81 persones ingressades: 11 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 17 a la província d’Alacant, d’ells 3 en l’UCI; i 53 a la província de València, 5 d’ells en UCI.
En l’última setmana no s’ha registrat cap defunció per *coronavirus.

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 32 dies sense defuncions per coronavirus.

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a la província de Castelló, 1 en la d’Alacant i 6 a la província de València.

CatalanSpanish