23.2 C
Valencia

El Museu de Ceràmica de l’Alcora prepara una exposició fotogràfica de Cristóbal Saborit

Sota el títol 'Memòria i futur', la mostra s'inaugurarà el pròxim 18 d'octubre.

- Publicitat -AVL

Dijous que ve 18 d’octubre s’inaugurarà en el Museu de Ceràmica de l’Alcora l’exposició ‘Memòria i futur’, que arreplega 35 fotografies de temàtica industrial realitzades per Cristóbal Saborit Mallol.

Aquest prestigiós ceramista, guanyador, entre uns altres, del 1r premie en el Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora, ens ofereix en aquesta ocasió una mostra d’una altra de les seues grans passions, la fotografia, amb una selecció d’imatges capturades en la Real Fàbrica del Comte d’Aranda i de les fàbriques TILESA i Taulells BIC, que van ocupar aquestes instal·lacions durant la segona meitat del segle XX.

El reportatge va ser realitzat a principis de 2018, poc abans de l’inici dels treballs de neteja, apuntalament i rehabilitació, per la qual cosa suposen un document excepcional de l’estat previ de l’immoble just abans del començament de la seua recuperació.

De les més de 400 imatges preses, Saborit ha realitzat una acurada selecció de 35 fotografies amb una gran força comunicativa, i una gran bellesa; és la bellesa industrial, tan injuriada però tan real i tan pròxima.

L’exposició, que romandrà oberta fins al 5 de gener de 2019, aglutina en el seu títol els dos conceptes que marquen l’ambiciós projecte de recuperació de les instal·lacions de la Real Fàbrica del Comte d’Aranda: memòria (d’allò que va ser i que queda en els seus espais, en els seus objectes, en el record dels qui allí van treballar…) i futur, perquè aquest és un projecte que està cridat a transcendir, a ser part determinant del futur de l’Alcora.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià