sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Museu Valencià d’Etnologia ofereix una demostració pràctica de confecció de peces d’indumentària tradicional

El Museu Valencià d’Etnologia, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, organitza aquest dijous 6 d’abril, a les 19:00 hores, una demostració pràctica de com reproduir una peça d’indumentària tradicional, en una activitat que tindrà lloc a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència.

Els participants en el taller coneixeran les diferents fases que conformen aquest procés delicat i precís, que comença amb l’anàlisi històric i científic de la peça; continua amb l’elaboració del patró i la selecció dels diferents teixits i materials; fins a aconseguir la confecció de la peça, sempre seguint procediments i tècniques tradicionals.

També es mostraran les pautes bàsiques per a la manipulació i conservació d’aquestes peces. La demostració estarà a càrrec dels especialistes de Cànem, escola d’indumentària tradicional, Xavier Rausell i Maria José Canyada.

Aquest acte s’emmarca dintre el cicle d’activitats realitzades amb motiu de l’exposició temporal Inventant la tradició. Indumentària i identitat, que s’exhibeix al Museu Valencià d’Etnologia. El cicle es completarà el 19 d’abril amb una taula rodona sobre indumentària, a les 19:00 hores, a la Sala Alfons el Magnànim.

Ambdues activitats són obertes al públic en general, tenen accés gratuït i no requereixen inscripció prèvia

Últimas noticias

Contenido relacionado