viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Museu Valencià d’Etnologia de València convoca un concurs de fotografia de Falles a la Viquipèdia

El Museu Valencià d’Etnologia, dependent de la Diputació de València, i l’associació Amical Wikimedia, amb la qual el museu col·labora des de fa mesos, participen en el concurs fotogràfic Wiki Love Folk amb l’objectiu d’augmentar i millorar la qualitat de la informació disponible a la popular enciclopèdia en línia sobre les Falles de València. Una iniciativa que compta, a més, amb el suport de l’Associació d’Estudis Fallers.

Es tracta d’un concurs fotogràfic d’iniciativa mundial a través del qual el Museu Valencià d’Etnologia convida a la ciutadania a pujar imatges a la Viquipèdia sobre les festes populars valencianes. En aquesta primera convocatòria, les instantànies s’hauran de centrar en les Falles, recentment declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

El període per pujar les fotografies a Wikimedia Commons, la plataforma on s’emmagatzemen els recursos multimèdia, s’obrirà després del 19 de març, de manera que els interessats en participar al concurs poden capturar les seues imatges durant els actes fallers d’enguany.

Un jurat, del qual formaran part personalitats com Rafael Solaz i Carles Andreu Fernández —Associació d’Estudis Fallers— entre d’altres, seleccionarà els guanyadors en les dues categories establertes: millor fotografia de falla i millor instantània d’una activitat fallera.

Els premis per als guanyadors seran dos lots de llibres formats per títols relacionats amb les festes de Sant Josep, entre els quals destaca el catàleg de l’última exposició temporal del Museu Valencià d’Etnologia, Inventant la tradició: indumentària i identitat, sobre indumentària tradicional valenciana.

Així mateix, les fotografies guanyadores i la resta d’imatges valorades es mostraran al pati del Centre Museístic de La Beneficència en el mes previ a les Falles del 2018.

La convocatòria, impulsada pel Museu Valencià d’Etnologia i l’associació Amical Wikimedia, en col·laboració amb l’Associació d’Estudis Fallers, es pot consultar dintre de la Viquipèdia, en un projecte anomenat Viquiprojecte: Falles.

Últimas noticias

Contenido relacionado