7.5 C
Valencia

Es representarà el Musical “Almenara ressona, Almenara sent. Del Poble per al Poble”

Més de 160 persones i vuit associacions d'Almenara s'uniran diumenge que ve a les onze de la nit per a crear un gran espectacle musical denominat “Almenara ressona, Almenara sent. Del Poble per al Poble” per a culminar el dia gran de les Festes Patronals de la localitat.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Més de 160 persones i vuit associacions d’Almenara s’uniran diumenge que ve a les onze de la nit per a crear un gran espectacle musical denominat “Almenara ressona, Almenara sent. Del Poble per al Poble” per a culminar el dia gran de les Festes Patronals de la localitat.

Serà la segona part de l’espectacle realitzat fa dos anys, creat per a l’ocasió, i en el qual es combinarà la música, la veu, la dansa, el ball, les arts plàstiques o el teatre sobre l’escenari del Auditori Municipal Vicente Casanova Rebollar d’Almenara.

L’espectacle estarà codirigit per Pilar Forner Bayarri i Claudi Ferrer Beltrán, amb la col·laboració del director de la banda de música, Miguel Bautista. Precisament en el musical tindrà una gran presència de la banda de música de l’Associació Musical Santa Cecília que enguany compleix el seu 125 aniversari, l’Escola de Música de la banda (que s’incorporen com a novetat respecte a fa dos anys), la coral Xilcoralxes, el Grup de Danses La Corona d’Almenara que celebra el seu 25 aniversari, així com la Colla Garramatxa, La Llavor Dolçaina i Tabal, el Grup de Teatre Recull i Som Teatre Associació d’Almenara, als quals se sumaran cantants i músics veïns o vinculats, així com alguns debutants. També s’ha creat una escenografia per a l’ocasió.

- Publicitat -

La codirectora de l’espectacle, Pilar Forner, explica que “l’argument principal és la continuació del de fa dos anys en el qual explicàvem la vida d’un veí d’Almenara que naix en el carrer de Dalt l’any 1968 desenvolupant diverses etapes musicals”. En aquesta segona edició, el veí se situa en els primers anys del segle XXI amb l’especulació i posterior crisi econòmica” per a realitzar representacions i cançons de l’època, sense oblidar, una certa crítica a la societat que ens envolta. Una vegada li atrapa la gran crisi econòmica toca la reconstrucció amb valors com la humilitat i la família, recordant els temps passats pel que el musical es traslladarà als anys 60, en concret a les festes de la localitat, on apareixeran la jota d’Almenara, o fragments de la sarsuela de Vicente “Blanco” titulada “Plors i Rises”, així com temes de l’època. Finalment l’argument ens trasllada a la societat actual, a l’any 2018. En l’espectacle “no hi haurà solament música, no és solament un musical amb el que és la música i la veu, sinó també hi haurà teatre, la creació d’un grafit en temps real, així com ball o dansa, recreant les diverses arts escèniques”.

Forner ha destacat que “és un espectacle elaborat per a l’ocasió, fet per gent d’Almenara i per a Almenara, que demostra que som capaces d’unir-nos per a crear un gran esdeveniment treballant en equip les diverses persones i associacions per a aconseguir un gran espectacle amb tota la nostra humilitat” i que “esperem siga del grat de tots els veïns i veïnes, així com de visitants als qui dediquem el nostre treball”. Forner ha agraït la col·laboració, tant del seu company en direcció, Claudi Ferrer, així com de les associacions i persones participants, igual que a l’Ajuntament d’Almenara.

- Publicitat -

Per la seua banda l’alcaldessa Estíbaliz Pérez, ha valorat de forma notable l’aposta per l’esdeveniment, així com “la realització d’una gran acte per part de gent d’Almenara per al poble d’Almenara” a través de “molt esforç i treball” convidant a tothom al fet que acudisquen a la seua representació.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,561FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià