12 C
Valencia

Músics valencians intentaran batre 14 rècord Guinness a Mestalla

Per retre homenatge als 50 anys de la FSMCV, es durà a terme l'estrena mundial de "Marxa Federal"

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) intentarà batre el pròxim 26 de maig en el camp de futbol de Mestalla fins a 14 rècords Guinness relacionats amb la música, entre ells el de la banda de música més gran del món, pel que necessita reunir a un mínim de 20.101 músics.

L’acte, organitzat per homenatjar als músics i commemorar el 50 aniversari de l’entitat federativa, s’ha configurat com el de major envergadura en l’àmbit musical de la Comunitat Valenciana de tota la història, segons fonts de l’organització.

- Publicitat -

Està prevista la participació del voltant de 20.000 músics i de més de 420 Societats Musicals de les tres províncies de la Comunitat Valenciana en la trobada, en el qual intervindrà el president de la FSMC, Pedro Rodríguez.

L’acte explicarà, a més, amb les actuacions de Sole Giménez, Cashalada Teatre, Va de Bo i l’espectacle de Xarxa Teatre “Els Fades de la Música”.
“És un homenatge als músics de la Comunitat. Volem reconéixer a tots els músics de les nostres Societats Musicals el seu treball, tenacitat i estudi constant, i donar rellevància a les persones que dirigeixen i que componen música per a les nostres unitats artístiques i a totes aquelles que han contribuït al fet que la música popular valenciana està sent reconeguda a tot el món”, ha afirmat Rodríguez.

- Publicitat -

Els actes començaran a les 19.00 hores amb una desfilada de més de 300 bandes i 14.000 músics de Societats Musicals de les tres províncies amb el qual es pretén aconseguir el primer Guinness, en este cas a la “Major desfilada de bandes de música de la història”
Estes, partiran des de carrers adjacents a Mestalla (Passeig de l’Albereda, Prevalgut Reig, Av. Blasco Ibáñez, etc.) fins a concloure el seu recorregut en les rodalies del camp del futbol del València Cf.

Una vegada en l’estadi, l’espectacle començarà a les 21:00 hores amb la música del grup valencià Vadebó, i a les 21:30, està previst que les tres bandes municipals d’Alacant, Castelló i València, com a referents bandístics de la Comunitat, siguen les úniques que desfilen per la gespa de Mestalla interpretant peces del seu repertori tradicional.
Posteriorment, s’intentaran batre 13 rècords Guinness més, alguna cosa que mai s’ha realitzat fins al moment i que el seu objectiu és “demostrar al món per què la Comunitat és reconeguda internacionalment com a terra de músics”.

- Publicitat -

S’intentarà batre els Guinness a les majors ensembles de fagots, saxòfons, oboés, flautes, trompes, trompetes, trombons, fiscorns, tubes, bombardins i clarinets, segons les fonts.
Per a la consecució d’estos rècords, alumnes de composició del Conservatori Superior de Música de València (Dídac Bosch i Isidro J. Martínez) i compositors com Saúl Gómez i Andrés Valero-Castells, han prestat, compost o arreglat obres pròpies i d’altres compositors i compositores valencians, des del barroc fins als nostres dies.

El 13 Guinness que la FSMCV s’ha proposat batre és al “Major ensemble de percussió corporal” i per aconseguir-ho, es realitzarà l’estrena absoluta de l’obra per a percussió corporal “Som cos, som foc, som sota” creada per a l’ocasió pel compositor d’Aielo de Malferit Llorenç Barber, que serà interpretada pels 20.000 músics presents, baix la direcció d’Óscar Vidal.

El 14 Guinness que s’intentarà aconseguir serà a la “Banda de música més gran del món” i per a això, la FSMCV necessita reunir a un mínim de 20.101 músics, ja que este rècord l’ostenta actualment una entitat musical d’Estocolm amb 20.100.
Tots els músics presents a Mestalla tocaran al costat de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV el 3r Mov. (“Interludi sobre un batec”) de l’obra Cardiofonía (2010—AV76) i Oval, ambdos composicions d’Andrés Valero-Castells que, a més, serà el director d’esta multitudinària banda formada per a la consecució d’este Guinness.

Per a la certificació dels Rècords i el control dels assistents, la FSMCV comptarà amb la participació del magistrat José María Tomás i Oncle, president de la secció segona de l’Audiència Provincial de València, l’auditor del ROAC Ignacio A. Benedito Cercós i de més de 500 voluntaris supervisors-controladors.

Per retre homenatge als 50 anys de la FSMCV, es durà a terme l’estrena mundial de “Marxa Federal”, obra realitzada per a l’ocasió pel compositor Bernardo Adam Ferrero, i que serà interpretada per la Jove Banda Simfònica de la FSMCV sota la batuta de Cristóbal Soler.
Els actes compten amb la col·laboració de la Generalitat, les tres diputacions provincials i els Ajuntaments d’Alacant, València i Castelló, així com de Bankia i altres patrocinadors privats.

Actualment, la FSMCV està formada per 549 Societats Musicals, més de 200.000 socis, 40.000 músics federats, més de 4.200 professors, 600 centres educatius i més de 60.000 alumnes. EFE

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià