19 C
Valencia

El MuVIM inicia la museografia de ‘La Casa de las luces’ de Titaguas

El museu inicia la museografia per convertir ‘La casa de las luces’ en la subseu del MuVIm, en mostra etnològica de la comarca i homenatge a Simón de Rojas Clemente.

- Publicitat -AVL

La diputada del MuVIM, Glòria Tello, acompanyada per l’alcalde de Titaguas i diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, ha visitat les obres de rehabilitació de l’edifici que acollirà una subseu del MuVIM, convertida en ‘La casa de las luces’. Les obres, amb una inversió global de 160.000 euros finançada amb fons Feder i les subvencions de la Diputació i l’Ajuntament, finalitzaran abans de l’estiu, per la qual cosa s’inicia ja la museografia, que inclourà exposicions temporals del MuVIM, una sala d’Etnologia i una exposició dedicada a Simón de Rojas Clemente.

Per a la diputada del MuVIM, Glòria Tello, “arriba el moment de poder contribuir a fer que Titaguas tinga un atractiu cultural més, no sols per a la comarca de La Serranía, sinó amb l’aspiració que la gent es desplace per a conéixer els pobles d’interior”, aspecte compartit per l’alcalde i diputat Ramiro Rivera, qui explica que “el projecte s’inclou dins de ‘Titaguas, paisatge il·lustrat’ per a posar en valor el patrimoni de la localitat i ‘La casa de las luces’, que es convertirà en el centre de recepció del projecte, a més de ser generador d’ocupació”.

Les obres de rehabilitació han respectat les formes constructives tradicionals i la seua evolució, des de la seua construcció en 1755. Entre altres usos, la casa va ser caserna de la República durant la Guerra Civil, teatre, bar, cereria i habitatge, amb ampliacions i remodelacions amb diferents formes constructives que podran veure’s com un atractiu més de la sala d’Etnologia, que ocuparà la tercera planta.

La segona planta estarà dedicada a Simón de Rojas Clemente, que segons explica el director del MuVIM, Rafael Company, “és un personatge del qual tenim un dèficit de coneixement; un il·lustrat aperturista entre els segles XVIII i XIX que a més era un enamorat del medi natural i que amb el projecte es consolidarà en la memòria col·lectiva”.

Així les coses, i amb les obres avançades, el MuVIM inicia ja la museografia de ‘La casa de las luces’ de Titaguas.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Desapareguda una dona a Requena quan anava a un funeral

Busquen a Rocío Gea Pérez, veïna de Requena, que va desaparéixer sense deixar rastre.

València adquireix 24.000 mascaretes per als col·lectius vulnerables de malalts

Les associacions i federacions de pacients seran les encarregades del repartiment de màscares entre els col·lectius de pacients en situació de precarietat.

La Policia Local evita diverses ocupacions d’habitatges a Alzira

Un home i una dona són detinguts a l'operatiu.

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.
- Advertisement -

: Valencià