Així serà el Nadal per als valencians: reunions de 10 persones i mobilitat els dies importants

El Consell vol evitar que Nadal, Cap d'Any i Reis desemboquen en una tercera onada de contagis.

AVL

El Consell ha aprovat este dissabte un paquet de mesures sanitàries per a intentar evitar que les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis desemboquen en una tercera onada de contagis i, tal com es preveia, ha endurit les restriccions consensuades dimecres passat en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana s’estén més enllà del 9 de desembre fins al 15 de gener.

Pel que fa als desplaçaments entre comunitats autònomes de les persones “afins” o properes a un nucli familiar, només es permetran els dies més assenyalats de les festes: el 24, 25 i 31 de desembre i l’1, 5 i 6 de gener. En l’acord interterritorial, la mobilitat és possible durant tot el període que va del 23 de desembre al 6 de gener.

Les reunions socials i familiars de Nadal tindran un màxim de sis persones i només en quatre dates podran aplegar fins a deu familiars o persones properes: els dies 24, 25 i 31 de desembre i l’1 de gener.

També es prorroga fins al 15 de gener el toc de queda, que excepcionalment, els dies més assenyalats de les festes (24, 25 i 31 de desembre) i 1 de gener, començarà a la 1:30 de la matinada.

- Advertisement -
CatalanSpanish