Borriana rep el Premi Estratègia NAOS al Pla PATI de mà de la Ministra de Sanitat

El regidor, Vicent Granel i el Tècnic Municipal d'Esports, José Socarrades viatgen fins a Madrid per a rebre el premi per “la promoció de la pràctica de l'activitat física en l'àmbit familiar i comunitari.

El Ministeri de Sanitat, de mans de la seua màxima responsable, la Ministra Maria Luisa Carcedo, ha premiat el ja reconegut programa esportiu Pla PATI que el Servei Municipal d’Esports porta anys desenvolupant a Borriana entre la comunitat escolar i esportiva, amb l’objectiu final de seguir promovent la pràctica de l’activitat física en l’àmbit familiar i comunitari.

Així ho va decidir en el moment de l’elecció dels premiats l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) de Madrid després d’analitzar els diferents projectes presentats a nivell estatal entre els quals ha destacat el projecte de dinamització i promoció tant dels hàbits de vida saludable com de la pràctica esportiva entre els milers d’escolars que han pogut gaudir a Borriana de l’aplicació del Pla PATI.

L’Ajuntament de Borriana ha aconseguit el Primer Accèsit de tot el territori espanyol, al costat dels projectes de la ciutat de Molina de Segura, a Múrcia i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics de Madrid, en un lliurament de premis en la qual han estat presents tant el regidor de l’àrea en l’Ajuntament, Vicent Granel, com el tècnic del Servei Municipal d’Esports, José Socarrades, qui han rebut el premi de mans de la mateixa Ministra de Sanitat, Maria Luisa Carcedo.

Els Premis Estratègia NAOS es convoquen anualment per part de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), dependent del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Es tracta del reconeixement més prestigiós a nivell nacional dels projectes que es duen a terme en tot el país en l’àmbit de l’alimentació, la promoció de l’activitat física i la salut.

En aquesta nova edició, es van presentar un total de 71 projectes per a les diferents modalitats de Premis que van ser pre-avaluats per la AECOSAN, sobre la base dels requisits de la convocatòria i als criteris generals de valoració arreplegats en la Resolució. Es van seleccionar 27 com a projectes finalistes per als membres del Jurado amb la finalitat de que es triaren els 7 premiats corresponents a les modalitats de premis i als accèsits que procediren.

L’edil d’Esports, Vicent Granel, s’ha mostrat molt orgullós de “aquest reconeixement fruit del treball d’un equip format pel SME, al costat dels centres educatius, clubs, i agents socials, i patrocinadors, sense els quals no seria possible dur a terme un projecte que promou l’activitat física i millora la salut de la nostra població”. “Confiem que el projecte continue avance amb la participació de tots i totes, ja que l’interès mostrat per part de diferents organitzacions i municipis sobre el desenvolupament del Pla PATI és notori, per això sempre ens hem mostrat disposats a explicar i donar a conèixer el projecte perquè més escolars de tot l’estat puguen participar d’iniciatives similars”.

Borriana ha sigut premiat pel projecte “El Pla PATI de Borriana: Com integrar agents públics, privats i socials per a promoure l’activitat física i l’esport en els escolars”. El projecte ja ha motivat l’interès de la Conselleria d’Esports de la Generalitat Valenciana, i de diferents municipis valencians.

En aquest sentit, l’edil d’Esports ha volgut felicitar “a tots els actors responsables del premi, empleats que formen part del Servei Municipal d’Esports com a impulsor del Pla PATI, als centres educatius participants, clubs esportius, agents socials, centres de salut i empreses col·laboradores per haver treballat de la mà i fer possible aquest important reconeixement”.

El principal objectiu d’aquest pla estratègic és fomentar els hàbits saludables entre els escolars de Borriana des de la pràctica esportiva i inculcar en ells els valors intrínsecs de l’esport no competitiu. L’eix de l’actuació del pla és el propi alumnat destinatari, mentre que els centres educatius actuen com a promotors de la pràctica física i esportiva, tutelada des del Servei Municipal d’Esports, creant una xarxa en la qual col·laboren i s’impliquen diferents agents relacionats amb la salut, l’esport i la infància.

El Pla PATI, que pretén consolidar la labor que el Servei Municipal d’Esports porta realitzant en els últims anys, amb la finalitat de que els nostres escolars adquirisquen majors habilitats motrius mitjançant les activitats multiesportives, així com hàbits saludables a través de diferents activitats ja consolidades, com les escoles esportives, les trobades esportives escolars, els campus *multideportivos de Nadal, Pasqua i estiu; la Setmana de l’Esport, l’activitat “Esport en família”, la Cursa de Sant Blai, el programa “Dissabte Pati Obert” i els nous projectes com els programes Esport al teu club i Formació Multiesportiva.

CatalanSpanish