Vila-real acull aquest cap de setmana el Simposi de Fotografia i Natura per acostar la ciència i el respecte a la biodiversitat

El CEA el Termet acull els dies 13 i 15 xarrades de reconeguts experts i activitats sobre els dinosaures per als més menuts i l’Auditori serà escenari en dissabte de conferències i del lliurament de premis d’EDC Natura.

622

El Simposi de Fotografia i Naturalesa de Vila-real celebra del 13 al 15 d’abril la seua edició número 15 i ho fa amb un programa especial que durant tres dies acostarà a la ciutat a experts de referència en l’àmbit científic, activitats per als més menuts i el tradicional lliurament de premis EDC Natura.

El regidor de Congressos, Diego Vila, ha presentat aquesta nova edició, acompanyat pel representant d’EDC Natura-Fundació Omacha, Julio García Robles, i per Andrés Santos, també membre del Grup Guix i investigador de l’UJI.

“Un any més, Vila-real acull aquest esdeveniment de referència internacional en l’àmbit del naturalisme i la divulgació ambiental que promou el respecte per la biodiversitat i el medi ambient, que s’ha consolidat com una trobada cultural, social i pedagògica de la qual ens sentim orgullosos, ja que ens ajuda a seguir impulsant la marca de Vila-real, Ciutat de Congressos”, afirma Vila.

Així mateix, l’edil ha felicitat novament l’ONG Natura-Fundació Omacha com a organitzadora del simposi pel recent reconeixement atorgat per la Generalitat Valenciana per la difusió de valors respectuosos amb l’entorn que promou aquesta cita.
Una trentena de ponents de reconegut prestigi oferiran durant tres dies, xarrades i mostraran els seus treballs i els avanços científics assolits en la matèria.

El CEA El Termet serà escenari de la primera jornada, que comptarà amb les conferències d’Antoni Pitarch, Isabel Henao, José Larrosa, Germán Garrote, Carlos Micó, Marta Bretó i Tato Rosés, que parlaran sobre art rupestre llevantí, el paper de les dones en l’Amazònia, fotografia de naturalesa, els primers resultats del monitoratge de llúdria geganta de l’Orinoco, la importància ecològica dels taurons i al·ligàtors i el paper del busseig en la conservació i mostraran els inhòspits espais situats sobre el cercle polar àrtic.

Dissabte es realitzaran diverses ponències en l’Auditori, des de les 10.00 hores, a càrrec de José Benito Ruiz, Eduardo Blanco, Marc Albiac, Montse García, Ricardo Sagarminaga i Fernando López-Mirones, Carles Gago, Andoni Canela, Julio García Robles, Antonio Liébana, Juan Jiménez o Fernando Trujillo, entre d’altres, que “ens faran un recorregut pel globus terraqüi a través dels seus treballs i exposicions”, indica García.

A la nit, tindrà lloc el lliurament dels premis honorífics EDC Natura 2018, que enguany recauen en Maite Suñer (Premi Josef Cavanilles); Jorge Wagensberg (Premi Ramon Margalef a la Recerca Científica); Emilio Laguna Lumbreras (Premi Botànic Calduch a l’estudi de la natura); Xaloc (Premi Botànic Calduch a la divulgació de la natura), i Juan Jiménez Pérez (Premi Amigo Félix per la conservació de la naturalesa). “Per desgràcia Jorge Wagensberg va morir recentment, per la qual cosa li farem un xicotet homenatge i acudirà la seua dona a arreplegar el guardó”, afirma García.

Diumenge l’activitat es trasllada novament al CEA El Termet, on tindrà lloc una jornada especial sobre els dinosaures, que comptarà amb Andrés Santos, Begoña Poza, Sandra Val, José Miguel Gasulla i Maite Suñer. “Hi haurà activitats per als més menuts, per la qual cosa esperem que s’animen a venir i gaudir dels tallers programats, amb rèpliques de dinosaures i materials molt interessants”, conclou Santos.