Natxo Costa, Rafa Briet, Rebeca Torró i Concha Andrés, entre les noves incorporacions al Consell del Botànic II

Aquest divendres en la Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica que lidera Rubén Martínez Dalmau (Podem) s'ha nomenat com a sotssecretària Blanca Jiménez i com a secretària autonòmica d'Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica Laura Soto.

El Consell del Botànic II continua amb els nomenaments per a avançar en la composició del govern valencià i entre les noves incorporacions estan Natxo Costa, per part de Compromís, que passa de ser director general de Comerç a sotssecretari de la Conselleria d’Economia Sostenible, i de Rafael Briet (nou sotssecretari de la Conselleria de Política Territorial) i Rebeca Torró i Concha Andrés com a secretàries autonòmiques des de les files socialistes.

La vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, ha donat compte d’aquests nomenaments, que se sumen als ja efectuats divendres passat. Segons ha indicat, queda una designació pendent en Justícia, i respecte a les direccions generals, el ‘tercer graó’, ha negat que el fet que encara no estiguen llistes es dega a discrepàncies.

“No és una qüestió de discrepàncies, sinó que les negociacions i el diàleg necessiten el seu temps i ací estem, s’està conformant l’estructura del Consell”, ha apuntat.

Aquest divendres en la Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica que lidera Rubén Martínez Dalmau (Podem) s’ha nomenat com a sotssecretària Blanca Jiménez i com a secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica Laura Soto.

Blanca Jiménez era fins a hui sotsdirectora d’Administració i Règim Econòmic en l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) i amb anterioritat va ser interventora i tresorera en els Ajuntaments de Picanya, Silla i Manises, i en l’Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics. Per la seua banda, Laura Soto ha sigut des de juliol de 2018 directora general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA).

En la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport liderada per Vicent Marzà (Compromís) ha sigut nomenada com a sotssecretària Eva Coscollà, que era des de 2015 directora general de Funció Pública.

Per la seua banda, en la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública d’Ana Barceló (PSPV) ha sigut nomenada com a secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària la diputada socialista Concha Andrés, i com a sotssecretari David Fernández, llicenciat en Dret i vinculat al Grup Baleària Eurolínies Marítimes com a tècnic jurídic i després director jurídic i secretari general de la naviliera.

En la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de Rafa Climent (Compromís) la secretaria autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum serà Rebeca Torró, que ja en 2016 va ser directora general de Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana fins al 2018, quan va passar a la Diputació de València. El sotssecretari d’Economia serà Natxo Costa, qui fins ara ha exercit el càrrec de director general de Comerç.

Així mateix, en la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat d’Arcadi España (PSPV), ha sigut nomenat sotssecretari Rafa Briet, que ha sigut diputat en Les Corts i alcalde de Cocentaina, a més de director general de Vivenda, Rehabilitació i Regeneració Urbana l’últim any.

En la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de Carolina Pascual (PSPV), la secretaria autonòmica d’Universitats i Recerca l’assumirà Rafael Tabarés, catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de València, investigador principal en el Centre d’Investigacions Biomèdiques en Xarxa de Salut Mental (CIBERSAM) i Premi a l’Investigador de Referència de la Societat Espanyola de Psiquiatria Biològica.

Finalment, el sotssecretari de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i qualitat Democràtica dirigida per Rosa Pérez (EUPV) serà Cristian Veses, coordinador d’EUPV en la Plana Baixa i cap de llista de la formació a les generals per Castelló.

ValenciàEspañol