Nazis al crit de ‘Sieg Heil’ intenten frenar la marxa antifascita

Els feixistes han realitzat salutacions nazis, cridat consignes d'esta ideologia, cantat el Cara al Sol i han llançat gas pebre a un grup de periodistes.

PublicitatAVL

Un gran desplegament policial, fonamentalment d’unitats especials antidisturbis, manté arraconades a les desenes de simpatitzants de la ultradreta que s’han concentrat en la plaça de Sant Agustí de València, d’on ha de partir la manifestació de la Comissió 9 d’Octubre.

PublicitatRovira  

A més, s’han produït identificacions i escorcolls policials en els voltants de l’Estació del Nord, on han arribat a coincidir persones que arribaven amb tren per a anar a la citada manifestació amb membres d’ultradreta, sense que hi haja hagut fins al moment més que creus d’insults.

Al voltant de les 18.30 hores ha partit la marxa des de la plaça de Sant Agustí cap a la plaça d’Amèrica a través dels carrers Xàtiva i Colón entre un ampli dispositiu policial que, de moment, no ha deixat més incidents que una xicoteta càrrega després del llançament de gas per part de membres d’extrema dreta per a intentar rebentar el cordó policial de seguretat.

A l’inici, una bandera espanyola geganta ha sigut desplegada des d’una de les cantonades properes a la plaça de Sant Agustí, enmig d’insults i amenaces des de grups ultra com Espanya 2000 cap als manifestants, que al seu torn estan envoltats per un cordó propi de seguretat.

Patrulles policials mantenen bloquejades tots els caps de carrer del recorregut de la tradicional manifestació d’entitats nacionalistes i d’esquerra amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, en la capçalera de la qual avancen càrrecs de Compromís com el seu portaveu en Les Corts, Fran Ferri.

Al llarg de la manifestació poden veure’s pancartes d’algunes de les organitzacions convocants, com a CCOO, Intersindical, Compromís, els Iaioflautas i el Partit Comunista, tots ells darrere d’una pancarta unitària amb el lema “Guanyem llibertats, fem país” i obrint la marxa, una dotzena de furgons policials.

Quan des de la marxa s’ha corejat un lema a favor de la llibertat dels polítics catalans que romanen presos, membres de la ultradreta els han cridat “terroristes” i “independentistes”, entre constants amenaces i proclames d’extrema dreta.

Nombrosos policies mantenen també blindat el pas per la seu provisional de la Delegació del Govern, a mitjan carrer Colón, mentre una altra dotzena de furgons policials tanca la cua de la manifestació.