El nebot de Juan Cotino declara hui en el cas sobre la caixa B del PP

La ronda de declaracions acordades pel jutge del cas Bárcenas finalitzen el dimecres amb la citació com a testimoni de l'ex secretari general del PP valencià Ricardo Costa

El jutge del cas Bárcenas, José de la Mata, ha citat hui com investigat a l’empresari Vicente Cotino, nebot de l’exdirector de la Policia i exvicepresident valencià, Juan Cotino, tots dos imputats en el cas Erial pel qual està a la presó l’exministre Eduardo Zaplana.

De la Mata, en la causa sobre la caixa B del PP, ha citat a més com a testimonis a altres tres persones, entre elles Carmen Rodríguez Flores, qui, segons Guillermo Ortega (exalcalde de Majadahonda, que es troba a la presó després de ser condemnat per la primera època de Gürtel), li va advertir de la seua caiguda en desgràcia en el PP per no col·laborar amb l’extesorer Álvaro Lapuerta, ja mort, en les adjudicacions.

Així mateix, declararà José Luis Montesinos, exdirector general de Constructora Hispànica, i el director financer d’aqueixa empresa entre 2006 i 2008.

El jutge va acordar estes citacions en un acte a petició de l’acusació que exerceix IU en el cas Bárcenas i que al maig passat va demanar una nova bateria de diligències.

IU basava la seua petició en què Vicente Cotino, un dels nou empresaris que van pactar amb la Fiscalia en el judici per la trama valenciana de Gürtel i van confessar abans del judici haver finançat al PP a València amb una mica més d’1,2 milions d’euros, apareix “entre les empreses que hauria aportat diners al Partit Popular“.

La ronda de declaracions acordades pel jutge del cas Bárcenas finalitzen el dimecres amb la citació com a testimoni de l’ex secretari general del PP valencià Ricardo Costa, que en el mateix judici va admetre el cobrament de comissions d’empresaris per al finançament il·legal del partit valencià a instàncies de l’expresident Francisco Camps.

També compareixerà com a testimoni el dimecres l’exalcalde de Boadilla de la Muntanya Arturo González Panero, imputat pels seus negocis amb la trama Gürtel quan era alcaldeCatalanSpanish