L’Ajuntament de la Vall d’Uixó exigeix novament a la CHJ la neteja del riu Belcarie

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó exigeix a la CHJ que netege el llit del riu Belcaire, es torna a demandar després de l'incendi que va afectar el dilluns la zona.

AVL

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha exigit novament a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ([email protected]), que netege i endrece el llit del riu Belcaire i realitze un manteniment continu, després que el dilluns es produïra un incendi, que va començar en una zona de canyís prop del Polígon Carmaday.
L’alcaldessa del municipi, Tania Baños, assenyala la necessitat d’aquests treballs “per a evitar el perill d’incendi o inundacions, especialment en aquesta època en la qual poden haver-hi pluges fortes” i també “per imatge i salubritat”.

Els primers indicis apunten al fet que el foc va ser provocat, ja que s’han apreciat dos focus. Les flames van afectar una nau industrial confrontant amb el barranc, en la qual es van cremar unes 35.000 caixes de plàstic, la qual cosa va ocasionar una gran columna de fum negre.

Baños ha destacat “el gran treball” realitzat durant tot el matí per la Policia Local, el Consorci Provincial de Bombers i l’Agència Valenciana d’Emergències, ja que la seua “ràpida actuació” va fer que “el foc es poguera controlar i extingir sense lamentar més danys que els materials”.

Aquest incendi ha posat de manifest “una situació que anem denunciant des de l’inici de la legislatura, el mal estat en el qual es troba el llit del riu Belcaire. El seu manteniment és competència exclusiva de la CHJ, dependent del Govern d’Espanya, i l’Ajuntament no pot actuar sense el seu permís”.

Cal recordar, que l’actual equip de govern ja va mantenir una reunió l’any passat amb responsables d’aquesta entitat “per a transmetre’ls la necessitat de tenir aquesta zona en condicions, perquè la prevenció és imprescindible, ja que el llit “travessa la ciutat”.

Així, aquesta reivindicació “no la fem ara perquè s’haja produït un incendi, sinó que portem tota la legislatura advertint-ho”. “Les úniques actuacions que s’han fet, han sigut amb recursos municipals, quan la CHJ ens ha donat permís”, ha afirmat.

En aquest sentit, ha afegit que “amb aquestes intervencions li hem tapat les vergonyes a la CHJ, que no fa el seu treball, però sempre hem pensat en la seguretat dels vallers i valleres”.

- Advertisement -
CatalanSpanish