jueves, 23 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Consell inicia la neteja de muntanyes quan ja han començat les restriccions per risc d’incendi

L’empresa púbica Valenciana d’Aprofitament Energètic de Residus, SA (VAERSA) ha iniciat en les demarcacions forestals de Llíria, Altea i Segorbe les actuacions sobre infraestructures forestales per a mitigar les conseqüències dels temporals de desembre de 2016 i gener de 2017.

Les actuacions iniciades en la demarcació de Llíria inclouen els termes municipals de Siete Aguas i Buñol; en la d’Altea, els de Xixona i Planes de la Baronia, i en la de Segorbe, els termes de Jérica i Altura. L’equip inclou una retroexcavadora per a actuar en masses contínues i rebuig i una demolidora de pedra de martells de carbur, així com una motoanivelladora i compactadora. També formen part de l’operatiu un equip d’obra, integrat per un encarregat, un oficial i diversos peons.

Els dies 30 i 31 de maig està previst que comencen les labors de reparació els equips de les demarcacions forestals de Xàtiva i de Chelva. En tots els casos es tracta d’infraestructures forestals d’ús públic. Els treballs consistixen en neteja de passos d’aigua i aterraments de cunetes. També actuacions en afonaments, despreniments, estabilització de talussos, escarificat, picat, reconstrucció de capa de redolament, compactació i segellat de pla de fundació, inclús regs asfàltics si fóra necessari.

Per altra banda, les actuacions en arbratge es preveuen per a la setmana pròxima sobre les, aproximadament, 3.115 hectàrees de superfície forestal pública danyades pels temporals. En total, treballaran un centenar de persones entre obrers, peons, tècnics d’obra, caps d’obra i encarregats

Estes labors es realitzen en compliment de la comanda firmada per via d’urgència per la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián.

Tal com ja va avançar la consellera, en la presentació de la campanya #StopAlFoc amb el president Ximo Puig, la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i la Coordinació de la Postemergencia de la Generalitat va acordar dotar, amb càrrec al fons de Contingència 2017, un total de 4.236.088 euros per a la reparació d’infraestructures forestals (pistes forestals i depòsits d’aigua per a incendis) i 1.756.398 euros per a actuacions en l’arbratge.

Per províncies, a Castelló es destinen 1.100.103,96 euros+IVA (836,96 hectàrees). Es destinaran 956.657,08 euros+IVA a la província d’Alacant (304 hectàrees). Per a la província de València, la més afectada, es destinaran 2.844.802,33 euros+IVA (1.976 hectàrees). L’estimació del cost es va fer a partir de les memòries de danys i superfícies afectades la Comissió per les direccions generals de Medi Natural i de Prevenció d’Incendis.

Últimas noticias

Contenido relacionado