Puja l’alerta per neu a nivell roig a l’interior de València i Castelló

En el litoral d'Alacant i Castelló hi ha alerta groga per ratxes de vent que podrien ser de fins a 70 quilòmetres per hora.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha incrementat de taronja a roig el nivell d’alerta per nevades a l’interior de les províncies de València i Castelló per risc d’acumulació de neu que podria aconseguir els 20 centímetres en 24 hores en cotes de 500-600 metres a València i 300-400 metres a Castelló.

Esta previsió es calcula amb una probabilitat d’entre el 40 i el 70%, segons la mateixa font, i estarà vigent des d’este migdia fins a les 21 hores de demà dissabte 9 de gener en el cas de València i fins a les 00 hores del diumenge en el cas de Castelló.

El nivell roman en nivell taronja per nevades a l’interior d’Alacant per damunt dels 600 metres i també a l’interior de la resta de la regió fins al migdia, per precipitacions que podrien oscil·lar entre els 5 i els 15 centímetres.

Hi ha nivell groc també per pluges en el litoral de Castelló, on es podrien acumular fins a 20 litres a partir de les 15 hores, però este avís es converteix en nivell groc per nevades a partir de les 15 hores de demà dissabte per la probable acumulació d’uns quatre centímetres de neu (a partir d’uns 200 metres d’altitud).

En el litoral d’Alacant i Castelló hi ha alerta groga per ratxes de vent que podrien ser de fins a 70 quilòmetres per hora.

CatalanSpanish