La neu obliga a tallar 3 carreteres al sud de València i nord d’Alacant

neu actualitat valenciana

La neu que ha caigut en les últimes hores a la Comunitat Valenciana, especialment al nord de la província d’Alacant, ha obligat a tallar les carreteres que uneixen Bocairent amb Alcoi, Fontanars dels Alforins amb Beneixama i la de Relleu, i a l’ús de cadenes en almenys en altres quatre.
Fins a les 12.30 hores la precipitació acumulada ha sigut de fins a 37,2 litres per metre quadrat, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que destaca que l’acumulat en l’Aeroport d’Alacant-Elx en els últims 7 dies -114,1 l/m²- és quasi el doble del registrat en aquest observatori des de l’1 de setembre (59,4 l/m²) i el 40% del total normal anual (276,4)
La Direcció general de trànsit (DGT) ha informat que a causa de la nevada la circulació està interrompuda en la carretera CV-657 a l’altura de Fontanars dels Alforins (València), des del quilòmetre 2 al 8, en tots dos sentits.
També ha sigut tallada al tràfic per la presència de neu en la calçada la carretera autonòmica CV-778 a l’altura de Relleu (Alacant), des del quilòmetre 0 a l’11 en tots dos sentits.
A més, segons fonts d’Emergències de la Generalitat, ha sigut tallada al tràfic la carretera CV-794 que uneix Bocairent a Alcoi per la Serra de Mariola.
Segons la DGT, és obligatori l’ús de cadenes o pneumàtics d’hivern en la carretera CV-770 a l’altura de Benasau, del quilòmetre 36 al 23 en tots dos sentits, on està prohibida la circulació d’autobusos, camions i articulats.
També han d’usar-se cadenes o pneumàtics d’hivern en la CV-70 a l’altura de Confrides (Alacant), del quilòmetre 23 a l’11 en tots dos sentits. En aquesta via tampoc poden circular autobusos, camions ni vehicles articulats.
Així mateix es precisen cadenes per circulació difícil en la carretera autonòmica CV-752, del quilòmetre 1 a l’11, a l’altura de Castell de Castells (Alacant).
Respecte a les precipitacions, l’acumulat fins a les 12.30 hores, segons les xarxes de Aemet i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), han sigut de 37,3 l/m² a Xàbia; 36,8 en L’Adzúbia; 34,6 a Murla; 29,2 a Pego; 27,8 en l’aeroport Alacant-Elx; 23,8 al Castell de Guadalest; 22,3 a Oliva; 20 a Vilallonga; 18,8 a Rojals i 17,8 a Miramar.