La tornada del fred deixa els primers flocs de neu a Vilafranca i Morella

El mercuri ja baixa de zero graus a Morella i arriba a -1,7 a Castellfort al migdia.

La tornada del fred a la Comunitat Valenciana ja deixa veure aquest dilluns els primers flocs de neu en localitats del nord com Vilafranca o Morella (Castelló), amb termòmetres per sota de zero graus.

Aquesta situació contrasta amb el sol del passat diumenge, amb temperatures molt suaus que van arribar a 24,3 graus a Carcaixent (València) i a 23,9 en l’observatori de l’aeroport de València, en la localitat de Manises, segons el balanç de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Durant tota la setmana es manté la predicció de fred, nuvolositat i precipitacions, ja que la Comunitat Valenciana estarà sota la influència d’una borrasca freda aïllada que ara es troba en l’Atlàntic i se situarà al sud de Portugal.

Fins a les deu de la nit està activat l’avís groc (risc) en l’interior nord de Castelló per acumulacions de neu de dos centímetres. A partir de les 22 hores, fins a aquest dimarts al migdia s’amplia a taronja (risc important) en l’interior nord de Castelló per cinc centímetres d’acumulació de neu.

En l’interior sud de Castelló, l’acumulació de neu prevista és de dos centímetres. Aquestes acumulacions s’esperen per damunt d’uns 700 metres i poden ser superiors a cinc centímetres per damunt de mil metres d’altura, especialment de matinada.

L’aire mediterrani humit i relativament càlid se n’anirà imposant, amb el que la cota de neu pujarà previsiblement al llarg de la pròxima matinada. Es tracta de la típica situació de nevades de front càlid, amb aire càlid i humit sobrevolant aire fred que està prop del sòl, explica Aemet en el seu compte de Twitter.

-1,7ºC AL MIGDIA

Durant aquesta primera fase, les precipitacions en principi no seran molt abundants encara que en el nord de Castelló seran en forma de neu pel fred. El mercuri ja baixa de zero graus a Morella i arriba a -1,7 a Castellfort (Castelló) al migdia.

ValenciàEspañol