Neus Batalla i Pau Francisco Torres com a millors esportistes de Vila-real de 2019

La Gala de l'Esport que se celebrarà este dijous 27 de febrer en les 20.30 hores en l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.


Vila-real entrega este dijous els seus premis anuals de l’esport en una gala en la qual es reconeixeran, entre altres, els assoliments de la gimnasta Neus Batalla García i el futbolista Pau Francisco Torres com a millors esportistes de 2019.

El regidor d’Esports i Salut, Javier Serralvo, ha donat a conéixer hui el llistat de premiats en la Gala de l’Esport que se celebrarà este dijous 27 de febrer en les 20.30 hores en l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner.

“Com fem des de 2018 quan vam recuperar esta gala amb un model més participatiu, els premiats han sigut elegits a través d’una votació dels membres del Consell Local de l’Esport, a partir de les propostes que han realitzat clubs, entitats i veïns i veïnes de la ciutat per a reconéixer als qui han destacat de manera especial en l’àmbit esportiu durant l’últim any o per la seua trajectòria”, ha assegurat Serralvo.

Com a millors esportistes de 2019 es premiarà a la gimnasta Neus Batalla García, campiona d’Espanya en sòl en categoria fins a 12 anys i al futbolista del Villarreal CF i de la selecció espanyola Pau Francisco Torres. El millor equip femení de 2019, segons la votació del Consell Local de l’Esport, ha sigut el Vila-real Bàsquet Club Sènior i el millor equip masculí el Taekwondo La Vila Infantil.

Els nadadors Irene Acedo i Pablo Huguet seran guardonats com a millors esportistes adaptats de 2019 en una gala en la qual també es reconeixerà la prolífica trajectòria de Juan José Nares en fisioculturisme. Santiago Barrachina, president del Club Esportiu Futbol Vila-real serà premiat com a millor directiu i Ana Ucedo Laorden rebrà el guardó com a millor entrenadora, al capdavant del Club Patí en la modalitat d’hoquei en línia. Pascual Falcó Sala, més conegut com a ‘Saleta’, rebrà un guardó per la seua trajectòria com a gestor en l’àmbit del ciclisme, en el qual destaca l’organització de la mítica Vila-real-Morella-Vila-real; el Club Futbol Andiamo, com a millor club de 2019, i la penya La Merla, impulsora de les 24 hores de bàsquet que enguany compleixen 40 edicions, també seran premiats en esta gala.

“Tots ells són dignes mereixedors d’estos premis que naixen de les propostes de la pròpia ciutadania i la votació del Consell Local de l’Esport, un òrgan que reuneix a tots aquells que treballen cada dia en esta ciutat per l’esport”, ha insistit l’edil.

Serralvo ha explicat que la gala vol ser també un homenatge a tots aquells que utilitzen les instal·lacions o realitzen activitats del Servei Municipal d’Esports pel que també es concedirà una distinció als usuaris de menor i major edat. En este cas, es premiarà a la xicoteta Abril Gil, que amb només dos mesos ja participa en l’activitat de ioga per a mares i nadons; així mateix, també rebrà un reconeixement José María Gumbau, de 91 anys, soci de l’SME des de fa més de 25 anys i usuari habitual de la piscina.

“Ells rebran este premi en representació de més de 20.000 usuaris que durant 2019 van utilitzar les instal·lacions esportives del Servei Municipal d’Esports, que compta amb 73.160 metres quadrats en 26 instal·lacions a les quals en breu se sumaran el pavelló Nou Campió Llorens i la piscina d’Aiguasalut”, ha recordat Serralvo, qui ha incidit en què “des de 2011 hem multiplicat per tres els metres quadrats d’instal·lacions amb una clara aposta per la salut i l’esport”.

Així mateix, l’edil ha volgut agrair de manera especial el treball dels tècnics del Servei Municipal d’Esports, que en 2019 van gestionar 580.532 accessos a les instal·lacions esportives de la ciutat, a més d’una llarga llista d’activitats i esdeveniments esportius de primer nivell.

CatalanSpanish