Nico, el jugador del Cabanes amb una malaltia “rara” aconsegueix 31.000 euros en dos mesos per operar-se a Alemanya gràcies a donacions

El pròxim 2 de juliol, el jove serà operat d'esta afecció que li impedia menjar i fins i tot debilitar-lo fins a perdre les forces per anar de la Pobla Tornesa en bicicleta fins al seu institut a la Vall d'Alba

383

Nico, un jove de 16 anys, fa la seua maleta per anar-se’n a Düsseldorf, Alemanya el pròxim 2 de juliol. Un viatge i una escena, que res tindria d’especial sinó fos perquè anirà a una clínica especialitzada per ser tractat d’una estranya malaltia que li ha provocat quatre compressions vasculars a l’abdomen. Això l’ha deixat al límit de les seues forces fins al punt de no poder anar en bicicleta de la Pobla Tornesa, on vivia, fins al seu institut a la Vall d’Alba i d’haver de deixar-se l’equip de futbol de Cabanes on jugava.

Ara, la solidaritat de milers de persones anònimes i conegudes i una campanya de crowdfunding desenvolupada paral·lelament a Castelló i a Almeria, on treballa la seua mare, han fet que en poc més de dos mesos s’hagen pogut recaptar els més de 31.000 euros necessaris per a la intervenció quirúrgica de Nico i les tres setmanes d’hospitalització.

Des d’un partit solidari per recaptar fons a Cabanes, fins a rifes, sortejos, donacions i qualsevol fórmula per traure diners que els seus propis companys i companyes d’institut, el seu equip de futbol o amistats, coneguts i milers de persones anònimes hagen pogut idear han fet possible este viatge que tornarà el somriure a este jove.

Patricia, sa mare, recorda que va iniciar la campanya des d’Alemanya en el mateix viatge on van descobrir que l’estranya afecció de Nicolás podia tindre solució però que esta també tenia un cost. “Vaig començar a menejar-me per les xarxes i a començar la campanya i en quatre hores havíem recaptat prop de mil euros!, va ser increïble!” recorda emocionada. “Era el 17 d’abril, estàvem a l’hotel i després de moltes proves ens havien dit que tenia quatre compressions abdominals i que mitjançant la cirurgia se’n podien eliminar dues”, explica.

Nico ha passat un parell de mesos “molt durs i molts complicats” on s’ha medicat el menys possible per afavorir el seu estat a l’hora de sotmetre’s a la intervenció que “li tornarà la seua vida”, com explica la seua família. Patricia, sa mare no té paraules per agrair l’extraordinària solidaritat que han demostrat milers de persones. Ara, toca esperar per tornar a veure a Nico córrer sobre la gespa en aconseguir el seu millor partit!