18.9 C
Valencia

Almirante Cadarso fa doblet en els ninots indultats

De no haver cancelat les falles pel coronavirus hui sabriem només el resultat de la falla infantil, però s'ha decidit anunciar els dos junts.

- Publicitat -AVL

La falla Almirall Cadarso-Comte d’Altea ha aconseguit indultar el Ninot Major amb un total de 15.048 vots. Este ninot lluirà en el Museu Faller una vegada acabades les Falles i passarà a la història, per tant, com el Ninot Indultat de les Falles 2020.

Obra de l’artista Manuel Algarra, el ninot “Passió” forma part de “No li ho contes a ningú”, falla d’esta comissió del sector El Pla del Remei – Gran Via.

Esta comissió ja va aconseguir l’indult del seu ninot, també de la mà de Manuel Algarra, en els anys 2011, 2012, 2015, 2016, 2017 i 2018.

En segon lloc ha quedat el Ninot de la Falla Exposició-Misser Mascó, de David Sánchez Llongo, amb 7.080 vots. El Ninot presentat per la Falla Monestir de Poblet-Aparici Albiñana, de Carlos Carsí, ha obtingut, per la seua banda, 2.753 i el tercer lloc.

En la categoria de falles infantils, el ninot que més ha agradat ha estat també el de la falla Almirall Cadarso-Comte d’Altea, que aconsegueix el doblet, per la qual cosa es converteix en el ninot indultat infantil 2020, passant a la història de la nostra festa i aconseguint travessar les portes del Museu Faller, on es trobarà en un lloc privilegiat quan acaben les nostres festes.

Obra de l’artista Enric Ginestar, “Ofrena” és el ninot que forma part de “És molt guai tindre un bonsai”, falla infantil d’esta comissió del sector Pla del Remei-Gran Via.

Este és el sisé any que la comissió aconsegueix el ninot indultat infantil. En 1987, 1988 i 1989, ho aconseguiren amb falles de Hermógenes Aroca Gómez; i en 2006 i 2007 amb falles de María Valero Pérez.

En segon lloc ha quedat també el ninot de la falla Exposició-Misser Mascó, de Joan Blanch, amb 4.707 vots, i finalment, completant el podi, el ninot de la falla Barri Beteró, de Sergio Gómez Ferrer, amb 3.873 vots.

Amb els Ninots Indultats de 2020 es tanca l’Exposició del Ninot 2020, que ha estat instal·lada des del passat 31 de gener a sala Arqueries del Museu de les Ciències i que s’ha consolidat un any més com a una de les mostres efímeres referents en la cultura de la ciutat de València.

En total, s’han venut un total de 66.568 entrades i han sigut emesos 47.070 vots en la categoria de falles majors i 42.198 en la categoria de falles infantils. A més, s’han comptabilitzat un total de 4.936 vots de xiquetes i xiquets fora de concurs. Unes dades amb les quals l’Exposició del Ninot s’ha consolidat un any més com a una de les mostres efímeres referents en la cultura de la ciutat de València.

Enguany, els resultats de les votacions dels Ninots Indultats 2020 s’han conegut en unes circumstàncies excepcionals i amb la presència de Carlos Galiana, President de Junta Central Fallera, i, Ximo García, el Secretari General, assistits per un notari. Amb les festes de les Falles ajornades pel Consell de la Generalitat per recomanació del Ministeri de Sanitat degut a l’emergència sanitària causada pel coronavirus, els artistes fallers de les vora 400 comissions de la ciutat s’han vist obligats a ‘desplantar’ contrarellotge els monuments.

Per este motiu, i com a mesura de solució, l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana ha oferit els pavellons de Feria Valencia, entre altres espais, com ara també La Marina de València, com a grans magatzems on guardar els monuments fallers fins que la situació sanitària permeta la celebració de les Falles 2020, previstes per al mes de juliol.

Així, està previst que els treballs del trasllat del tots els monuments a Feria Valencia i La Marina finalitzen este diumenge 15 de març, posant el punt final a una operació excepcional i històrica que s’haurà portat a terme en un periode inferior a les 72 hores.

A partir d’este moment, Junta Central Fallera informarà detalladament a les comissions dels pròxims passos a seguir amb relació a la recollida dels ninots que es troben a l’Exposició del Ninot al Museu de les Ciències.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,723FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià