viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Presenten diverses ofertes internacionals pel ninot del rei, que no serà indultat

El ninot de Felip VI, obra de Santiago Sierra i Eugenio Merino que s'exhibeix en la 38 edició d'Arc, ja ha rebut diverses ofertes "internacionals" de compra, entre elles la de "un museu privat de Panamà", han explicat fonts de la Prometeu Gallery, que assegura que no serà indultat.

El ninot de Felip VI, obra de Santiago Sierra i Eugenio Merino que s’exhibeix en la 38 edició d’Arc, ja ha rebut diverses ofertes “internacionals” de compra, entre elles la de “un museu privat de Panamà”, han explicat fonts de la Prometeu Gallery, que assegura que no serà indultat.

L’obra de Merino i Sierra, autor de “Presos polítics a l’Espanya Contemporània”, que el seu galerista va haver de retirar de la passada edició d’Arc, s’embene per 200.000 euros i el comprador ha de cremar-la en un termini d’un any, condició que s’estableix per contracte.

El ninot de Sierra i Merino, l’artista que en 2012 va exposar “Forever Franco”, una escultura de Francisco Franco ficat en una nevera, mesura 4,45 metres d’altura i està fet amb poliuretà, cartó pedra, cera i tela, la del vestit blau fosc, corbata verda i camisa grisenca que vist i que la galerista, la italiana Anada Pisani, perfuma periòdicament amb la colònia que, segons ella, usa el rei.

“Ninot” és una obra feta amb poliuretà, cartó pedra i tela en els tallers valencians de Manolo Martín, de l’empresa de falles MDoble, segons Pisani. “El fàcil”, segons han dit aquest dimecres a Efe fonts de la galeria, és que l’obra es venga entre aquest dimecres i matí, dijous, i el seu desig és que la peça, de la qual donaran “l’estructura del cap” al comprador, es creme “fóra d’Espanya”, “en un lloc privat i legal”.

El comprador de “Presos polítics a l’Espanya contemporània”, Tatxo Benet, soci fundador de Mediapro al costat del també català Jaume Roures, “ni ha adquirit ni té intenció d’adquirir” el ninot de Sierra i Merino, segons han dit a Efe fonts pròximes a l’empresari.

Demà, els reis inauguraran aquesta edició d’Arc, dedicada al Perú, i en el recorregut previst “no ha estat mai inclòs el pas per davant d’aqueixa galeria”, segons fonts de la fira. Igual que l’any passat Ifema va decidir demanar-li a Helga d’Alvear que retirara de la galeria l’obra “Presos polítics a l’Espanya contemporània”, en aquesta ocasió han optat perquè “tot continua amb normalitat”.

Últimas noticias

Contenido relacionado