domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ninots indultats 2017 arriben al Museu Faller

El passat mes de març, la Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals retornà al podi de la mà de Joan Blanch, amb un ninot infantil que portava el nom “Aigua”. Un total de 6.920 vots permeteren a aquesta comissió assolir l’enyorat indult, premi que no posseïen des de l’any 2001.

Tanmateix, Manuel Algarra aconseguí enlluernar els visitants de l’Exposició del Ninot per tercer any consecutiu i, d’aquesta manera, evità que el foc s’apoderara de la seua figura. L’obra, que formava part de “La Maldició de Midas”, de la Falla Almirante Cadarso-Conde Altea, es desmarcà dels seus rivals amb un total de 15.303 vots i es convertí en el ninot gran estrela de l’Exposició.

Durant l’acte, el director del Museu Faller, Gil Manuel Hernández, ha recordat que és la primera entrega de ninots indultats que es realitza després de la declaració de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. A més, ha destacat l’èxit de visites del museu al llarg d’aquesta primera meitat de l’any gràcies a una sèrie d’activitats portades a terme per a impulsar el seu potencial.

Posteriorment, l’il·lustrador Luis Demano i el cal·lígraf Joan Quirós han entregat un dels cartells de Falles dedicats als cinc sentits que han empaperat València i altres ciutats espanyoles, com Madrid i Barcelona, amb la finalitat de promocionar la festa.

Com a colofó, la Fallera Major de València, Raquel Alario, ha descobert el quadre que el pintor Josep Borrell ha elaborat en el seu honor. Un retrat que, d’ara endavant, passarà a formar part de la col·lecció de quadres de Falleres Majors que recull el Museu Faller de València.

Últimas noticias

Contenido relacionado