Dispositiu especial per a la Nit de Sant Joan a la Comunitat Valenciana

Formaran part del dispositiu uniformat les Unitats de Prevenció i Reacció, Grups Operatius de Respostes, Unitat d'Intervenció Policial, Grups d'Atenció al Ciutadà, Cavalleria, Guies Canins.

La Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana ha dissenyat un dispositiu especial de seguretat per a la Nit de Sant Joan que es desenvoluparà a Alacant, Castelló i València en el qual participen més de 500 efectius policials.

Com en anys anteriors, la nit del 23 al 24 se celebra la festa de la Nit de Sant Joan amb assistència de desenes de milers de persones, que enguany en ser la nit del dissabte a diumenge es preveu una major afluència de públic que edicions passades, és pel que engegava un dispositiu policial específic que el seu objectiu és garantir la normal i pacífica convivència, la previsió d’actes delictius, especialment furts, robatoris amb intimidació, actes contra la llibertat i indemnitat sexual i baralles.

El dispositiu que començarà des de meitat de la vesprada del dissabte es mantindrà actiu fins a les vuit del matí del dia 24, comptarà amb 500 agents entre les Brigades de Seguretat Ciutadana, Policia Científica, Policia Judicial, Estrangeria i Fronteres, d’Informació, així com de la Unitat d’Intervenció Policial – O.I.P.- i el Servei de Mitjans Aeris.

En l’àrea de Seguretat Ciutadana comptarà amb l’O.I.P., unitat policial especialitzada en actuacions d’ordre públic de gran entitat. D’igual manera participarà la Unitat de Prevenció i Reacció -grup de motos-, Unitat de Protecció i Seguretat, Unitats Especials -cavalleria i guies canins-.

Un helicòpter del Servei de Mitjans Aeris de la Prefectura Superior de Policia de València recolzarà des de l’aire el servei de seguretat. A l’anterior caldria sumar-se totes les unitats de “paisà”, especialment dels grups de Policia Judicial per a la prevenció de la comissió de fets delictius com de la recepció de denúncies i recerca en cas de produir-se.

Es recorda als ciutadans que a més de les mesures preventives, deuran davant qualsevol incidència Cridar 091, des d’on es derivarà immediatament l’avís a la reguarda o unitat policial més pròxima al lloc del succés.

Publicitat