2:07 pm - Sunday, 12 July 2020

“No a la figura del treballador pobre” de Francisco Sacacia,

- Publicidad -Reciplasa

Sacacia: "Considerem que l'economia, ha d'estar basada en la innovació i aconseguir un desenvolupament econòmic que genere ocupació de qualitat i que siga justa amb el medi ambient"

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La veritat és que aquest 1r de Maig, és una mica atípic, ja que és la primera vegada que se celebra tres dies després de les eleccions generals, i autonòmiques en el nostre cas. El resultat no és això de menys, ja que així sabem amb qui ens trobarem en les diferents taules de negociació. Negociació que estem convençuts que amb els equips de govern que es formen arribaran a bon port.

I aquest convenciment, és fruit que anteriorment a la celebració d’aquestes eleccions, ja havíem contactat amb les formacions polítiques progressistes per a traslladar-li les propostes a nivell estatal i autonòmic, que des d’UGT considerem imprescindibles per a avançar i aconseguir una societat més igualitària, justa i cohesionada.

Una proposta innegociable és la derogació de la Reforma Laboral del 2012, que precaritza totalment el mercat laboral. Va institucionalitzar la figura del “treballador pobre”. Va fer que el conveni d’empresa tinguera prioritat sobre el sectorial, amb el consegüent empitjorament de les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores, amén de la proliferació de les empreses multi servicis amb condicions pràcticament esclavistes.

Així mateix, aquesta precarietat, és al nostre judici, culpable en gran part de la sinistralitat en el món laboral, produint-se dues morts al dia per accident de treball al nostre país. Una cosa totalment inacceptable, per la qual cosa cal implantar una cultura preventiva juntament amb plans i campanyes d’inspecció.

Considerem que l’economia, ha d’estar basada en la innovació i aconseguir un desenvolupament econòmic que genere ocupació de qualitat i que siga justa amb el medi ambient.

Les infraestructures és una altra de les prioritats de la nostra província. Tenim més del 50% del territori, en risc de despoblació, sent l’interior de Castelló d’una riquesa natural impressionant, per la qual cosa des d’UGT exigim inversió en matèria de serveis públics mínims, que garantisquen l’accés a sanitat, educació i serveis socials en aquestes zones.

Incentivar la implantació d’indústries en les zones rurals perquè la població puga continuar vivint allí. Evidentment, perquè a les indústries els siga rendible establir-se, cal realitzar una sèrie d’accessos des de l’interior a les vies ràpides, i al futur Corredor del Mediterrani.
L’eliminació de les llistes d’espera en la sanitat, és una altra prioritat. L’eliminació dels barracons en l’educació pública també. Continuar amb els programes de foment d’ocupació, incrementant-ho si escau, sobretot en les zones de l’interior.

Els pensionistes d’UGT, ja van advertir en el 2013 el que representava la reforma del sistema de pensions, empobriment dels pensionistes actuals i reduccions de les pensions futures de fins a un cinquanta per cent, en un termini de trenta anys, gràcies al factor de sostenibilitat. Per això, UGT sol·licita la derogació definitiva d’aquesta reforma i el manteniment del sistema públic de pensions amb revaloració automàtica segons l’IPC.

Finalment però no per això menys important, al contrari, volem que la Comunitat Valenciana aquest a l’avantguarda en Igualtat, en majúscula, que no hi haja discriminació per raó de sexe, raça, religió o orientació sexual. I sobretot acabar amb la xacra de la violència de gènere, que encara que alguns diuen que no existeix, enguany portem més del doble de dones assassinades que en el mateix període de l’any anterior. I sí, totes dones. En un país que es diu civilitzat és inadmissible.

Com deia al principi, des d’UGT, estem convençuts que la majoria d’aquestes propostes poden tirar avant, perquè les traslladem als partits que formaran governs, i les van assumir, ja que com es veu, va dirigit a les persones. Encara que som conscients, que el primer i necessari per a dur a terme aquestes propostes és un finançament just de la Comunitat Valenciana, ja que sent una comunitat amb una renda per càpita per davall de la mitjana, aportem al conjunt de l’estat, al contrari d’una altra autonomies produint-se desequilibris de fins a 800 € a l’any per habitant, la qual cosa en el nostre cas seria disposar de 4.000 milions d’euros més, per a utilitzar en moltes de les propostes a dalt apuntades.

Per tot l’exposat cal acudir a les manifestacions del 1r de maig, per a fer-los veure als polítics, que el nostre vot és perquè la vida dels habitants de la Comunitat Valenciana millore, i ara no valen excuses.

Autor: Francisco Sacacia, Secretari Intercomarcal d’UGT Comarques del Nord

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Garcia assenta en la Diputació Provincial les bases per a la transició ecològica de les comarques de Castelló

El diputat subratlla que les polítiques de sostenibilitat estan vinculades a la prestació de serveis essencials als municipis.

Diputació ajudarà amb 190.000 euros a 67 ajuntaments i 5 mancomunitats per a atendre els ciutadans estrangers a la província

La institució subvencionarà cursos de castellà, campanyes d'integració, serveis d'assessoraments o jornades de participació intercultural, entre altres iniciatives.

Alacant dissol botellons, sanciona a 11 establiments d’hostaleria i tanca el dispositiu amb 102 denúncies

La Policia Local intervé en 85 denúncies per festes, sorolls i música en domicilis que molesten als veïns que es van rebre de queixes de particulars.

Alacant realitzarà les obres del tram final del carrer Pintor Gisbert

L'objectiu de l'actuació és unificar el disseny de la totalitat del carrer, millorar l'accessibilitat de la zona amb rampes, l'ampliació de les voreres existents i substitució del paviment, i dotar d'arbratge i arbustos este tram.

Les ofertes d’ocupació pública i les noves borses d’ocupació temporal d’FGV reben més de 22.000 sol·licituds

Un total de 3.437 persones opten a les convocatòries, la qual cosa significa que cadascuna, de mitjana, s'ha presentat a més de sis llocs diferents.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià