No es descarten noves detencions per l’agressió sexual en una discoteca de València

Amics de la víctima asseguren que els presumptes autors van ser quatre i acusen el local d'ocultar informació.

PublicitatAVL

La Policia Nacional manté obertes les investigacions sobre l’agressió sexual patida en la matinada del diumenge per una xica en els lavabos de la discoteca Indiana de València, per la qual han sigut detinguts dos joves de 22 i 25 anys, que han ingressat a la presó per orde judicial i no es descarta que hi haja nous arrests.

Una portaveu de la Policia Nacional ha assegurat en declaracions als mitjans, en els actes commemoratius de la festivitat dels Àngels Custodis, patrons del cos, que no hi ha novetats en la investigació, que segueix oberta, encara que si que ha confirmat que no es descarten altres detencions per l’agressió sexual. Segons han assegurat amics de la víctima, van ser quatre els implicats en els fets.

PublicitatRovira  

Segons la portaveu policial, els agents van arribar “als pocs minuts” del succeït i es van trobar a la víctima “plorant i espantada”, i van detindre dos joves com a presumptes autors d’un delicte d’agressió sexual. La víctima es dirigia als lavabos quan, segons la portaveu, uns joves la “van acorralar” en els banys, on presumptament va ocórrer l’agressió sexual, per la qual va haver de rebre assistència sanitària.

Dos amics de la víctima, davant de la versió de l’establiment, han explicat als mitjans a les portes del local que van ser ells els que la van ajudar “en tot moment” quan un membre del grup la va trobar en el passadís amb un dels posteriorment arrestats agredint-la sexualment.

Segons la versió d’este amic, ell la va separar, van eixir del local “en xoc” i una vegada més tranquils, van entrar de nou per a explicar al personal de seguretat l’ocorregut. “Ningú de seguretat la va acompanyar”, ha afirmat, i ha insistit que els deien que no els podien ajudar.

Així, ha acusat el local d'”ocultar” molta informació, fins al punt que havien netejat els lavabos quan la Policia va arribar a la vesprada a revisar-los, malgrat la indicació que no havien de fer-ho per la necessitat d’arreplegar proves. “Eren quatre, però no cabien en el bany, van entrar dos per a després ficar-se altres dos” i la van forçar, ha descrit l’amic.

“NINGÚ LA VA AUXILIAR”
Una altra amiga de la víctima ha acusat en la mateixa línia l’establiment de “no fer res”. “Nosaltres cridàrem la Policia, nosaltres l’ajudàrem i la traguérem, ningú la va auxiliar”, ha assegurat, per a afegir que la víctima estava “molt mal, molt nerviosa, plorant moltíssim” i no va ser fins a quan es va tranquil·litzar i els va relatar l’ocorregut quan van poder avisar els agents.

Des de la discoteca, el gerent, Ricardo Martínez, ha expressat el rebuig de l’establiment davant els fets i ha traslladat “tot suport i solidaritat a la víctima i la família”, de la qual ha lloat la seua “enteresa, fortalesa i coratge” perquè a pesar d’estar en estat de xoc el seu testimoniatge va servir per a detindre dos presumptes autors.

L’empresa reitera que va ser l’empleada de la neteja que controlava els lavabos qui va detectar el succeït i ho va posar en coneixement de l’equip de seguretat uniformat, que va actuar davant la situació, una cosa que neguen els amics. La discoteca ha insistit que es personarà en la causa contra els detinguts com a acusació.