23.8 C
Valencia

Nomdedéu anuncia una convocatòria extraordinària d’ajudes a autònoms

El responsable d'Ocupació reconeix que la situació "ha colpejat fortament les expectatives i la capacitat de negoci" de les empreses.

- Publicitat -AVL

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedeéu, ha destacat que “la prioritat màxima de l’acció de Labora i de la Conselleria d’Economia Sostenible és protegir a les persones treballadores i al teixit productiu valencià, i fer-lo de manera àgil, garantint drets i assegurant l’accés als recursos necessaris”.

Nomdedéu s’ha pronunciat així després de conéixer les dades d’atur del mes de març, que llancen un augment de quasi el 10% amb més de 35.000 noves persones inscrites. “Este increment es troba íntimament relacionat amb la situació d’emergència sanitària que vivim, que ha colpejat fortament les expectatives i la capacitat de negoci de les empreses valencianes”, ha assenyalat la responsable Ocupació.

El secretari autonòmic ha detallat que l’impacte ha sigut “considerable” en el sector de la construcció (+6,179 persones) i en el sector serveis (+23.726 persones), i ha afectat, principalment, a les persones treballadores de menys de 45 anys.

D’altra banda, ha assenyalat que els homes han sigut “clarament” els més perjudicats (13,65% vs 7,07%), mentre que les dones, que són majoria en molts serveis essencials (sanitat, alimentació etc.) mantenen l’ocupació i, per tant, “també continuen més exposades als riscos derivats d’esta crisi sanitària”.

Nomdedéu ha manifestat que, per a fer front a esta situació d’emergència, des de la Generalitat, “ens hem centrat plenament en la provisió d’informació i en la posada en marxa de mesures d’urgència per a donar suport a les empreses, els autònoms i els treballadors i treballadores”.

“Amb la col·laboració de l’Estat -ha informat- hem agilitat al màxim els tràmits per a la gestió dels ERTE, automatitzant l’alta a les oficines de Labora i fent un esforç molt important per a resoldre els expedients com més prompte millor”.

A més, el director general de Labora ha avançat que, d’ací a poc temps, es llançarà una convocatòria extraordinària d’ajudes directes per a personal autònom que ha hagut de tancar o ha patit una disminució del negoci del 75%, amb una dotació de més de 57 milions d’euros.

“En este període d’excepcionalitat, el compromís del Servei Valencià d’Ocupació i de la Generalitat és clar: no deixarem ningú arrere. Ens deixarem la pell”, ha assegurat Nomdedéu.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià