16.2 C
Valencia

Nomdedéu: “Les famílies no poden perdre per les baixes per PCR dels fills però les empreses tampoc”

El Secretari Autonòmic d'Ocupació i Director General de Labora està d'acord amb els empresaris valencians en què les baixes dels progenitors amb fills menors amb PCR positiu hauria d'assumir-les l'estat.

- Publicitat -AVL

El Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General de Labora, Enric Nomdedéu afirma que fa dies que ha encomanat un informe jurídic laboral respecte la situació generada pel tema de les baixes de mares i pares amb fills amb PCR positiu que està estos dies debatent-se en previsió dels possibles contagis que genere la tornada a les aules dels més menuts.

Mentre arriben les conclusions en termes jurídics, Nomdedéu exposa la seua opinió a Actualitat Valenciana. “De moment, diria que els qui tenen fill o filla amb PCR positiu, s’hi han de confinar sí o sí, i per tant tenen dret a baixa mèdica per malaltia professional. Poc importa si s’han de confinar perquè tenen un company de treball positiu, o perquè la positiva és la filla”, exposa amb fermesa.

- Advertisement -

Això no obstant, el Secretàri Autonòmic reconeix que el buit que es genera respon a aquells casos sospitosos però sense confirmació. “El problema bé quan la teua filla o fill s’ha de quedar a casa, sense diagnòstic, perquè el que té PCR positiu és un company d’escola. Ací hi ha un dubte de si es pot associar per extensió la baixa mèdica. Que seria una resposta que evitaria dubtes o discriminacions, entenc jo, o no. Si és que no, caldrà trobar una fórmula que podria passar pel permís retribuït. Però això tindrà l’oposició de la patronal que en el millor dels casos preferirà baixa mèdica, perquè així paga la seguretat social”.

“El problema bé quan la teua filla o fill s’ha de quedar a casa, sense diagnòstic, perquè el que té PCR positiu és un company d´escola. Ací hi ha un dubte de si es pot associar per extensió la baixa mèdica”

Tanmateix, Nomdedéu recorda que en este respecte les competències no són autonòmiques així que afirma que en ser “matèria competencial estatal, haurem d’estar-nos al que diguen”.

Tot i això, el secretari autonòmic reconeix que li sembla “raonable” el pronunciament de la Confederació Empresarial de la Comunitat valenciana (CEV) d’este mateix dimecres demanant que siga l’estat qui ho pague. “Em sembla raonable. Les famílies no poden perdre… Però les empreses tampoc”, conclou el Director de Labora.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià