Nomdedéu destaca l’augment de 1.267 persones més afiliades a la Seguretat Social en la Comunitat al mes de juliol

Assegura que Labora continuarà impulsant mesures per afrontar la precarietat i la temporalitat dels llocs de treball estacionals.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat l’augment en 1.267 persones més afiliades a la Seguretat Social en la Comunitat Valenciana al passat juliol. Un increment que representa un creixement del 0,07% respecte al mes de juny.

Nomdedéu ha valorat així les dades de l’atur registrat al juliol que ha publicat el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social dels quals es desprén que les persones inscrites en l’atur a la Comunitat Valenciana s’han incrementat lleugerament durant aquest últim mes (+646 persones, +0,18%).

Per al responsable d’Ocupació de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball “es tracta d’unes dades marcades per l’estacionalitat, que mostren com moltes persones s’inscriuen en l’atur per a trobar treball durant l’estiu, al mateix temps que s’incrementa la demanda efectiva de treball i per tant l’afiliació”.

D’aquesta manera ha explicat que una interpretació possible, comparant amb anys anteriors, “és que les contractacions s’han avançat aquest any, ja que en el mes de juny l’atur va baixar d’una forma molt important a la Comunitat Valenciana” (-5.067, -1,42%).

A més, ha assegurat que aquest comportament d’increment de l’atur, però de millora de l’afiliació, és comú a altres comunitats autònomes costaneres turístiques, com Balears o Catalunya.

Les dades de l’atur a la Comunitat Valenciana quant a sectors revelen una evolució per sectors bastant heterogènia, de manera que la construcció és la que pitjor comportament ha registrat amb un increment del 2,74%, mentre que el sector de les persones sense ocupació anterior és el que més s’ha reduït (-3,06%).

Per comarques, les de la província de València són les úniques que registren augments de l’atur (+0,99%), mentre que tant a la província d’Alacant (-0,35%) I, especialment Castelló, (-1,57%) han tingut una evolució positiva.

Per últim, Nomdedéu ha afirmat que des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Labora “som conscients dels problemes de precarietat i temporalitat que predominen en molts llocs de treball de tipus estacional, i és per això que continuarem impulsant mesures en la línia, per exemple, de la constitució de l’Observatori del Treball Decent que vam anunciar fa unes setmanes”.

ValenciàEspañol