20.2 C
Valencia

“Ni menors, ni caps d’homes descoberts”: les normes del Pregó creen desconcert al món fester”

La circular que ha difós l'ajuntament parla també de prohibicions com la de consumir begudes alcohòliques o refrescos i fumar, així com l'obligatorietat de respectar la indumentària tradicional pròpia de cada escena.

- Publicitat -AVL

Ús exclusiu d’indumentària tradicional, limitació de la durada dels balls a un minut i prohibició de consum d’alcohol així com de tabac són algunes de les normes, esta vegada “escrites” que l’ajuntament de Castelló ha passat als diferents col·lectius que desfilaran a La Cavalcada del Pregó de la Magdalena del 75 aniversari. Però res d’açò ha creat tan de desconcert com el fet que “els menors de 18 anys no podran participar” i que els homes “hauran d’anar amb el cap cobert”.

NORMES-PREGÓ-2020

I és que cal recordar, que una gran majoria de “ballaores” dels grups de danses tradicionals, són joves menors de 18 anys. Lorena Montañés, presidenta de La Nova Escola, explica que “al mes de desembre ens van passar des de festes una autorització perquè la signaren els pares de les xiquetes menors d’edat que ixen banat al Pregó, dels majors, i ara estan tocant-me totes les mares preguntant que què passarà?

D’altra banda, també des de la Federació de Colles, tot i que estan d’acord amb el tema de la prohibició d’alcohol i del consum de tabac “en el que esperem que no hi haja excepcions i que es complisquen per a tots”, com apunta el seu president, sí que els sembla més curiós el tema de l’obligatorietat dels hòmens de portar el cap cobert. “Que es respecte la indumentària tradicional ens pareix molt bé perquè al cap i a la fi és el que ha de ser, que nosaltres ja ho complíem, igual que altres coses però….el tema de tots els homes amb el cap cobert….a veure jo vaig vestit de llaurador però amb pantaló de ‘migample’, amb camisa i “xaleco” i ja et dic jo que no em vaig a ficar mocador perquè si no pareixerà que vaig disfressat”.

A més, també la representació musical, “amb els xiqüelos de l’escola de Dolçaina i Tabal de la federació…..què hem de fer?, si molts tenen 15 o 16 anys!”, afegeix el representant de la Federació de Colles.

Pel que fa a una altra de les normes, la de la duració dels balls, a Lorena Montañés, com a mestra de ball ho entén i li pareix correcte, encara que apunta que “la limitació tan exacta d’un minut…..no sé jo si és massa restrictiva. Nosaltres ja tractem de triar peces representatives que duren això, al voltant d’un minut perquè pot ser fem entre 17 o 19 balls i he de dir que fins ara mai ens han dit on podíem i no podíem ballar ni ens han marcat tant la durada perquè ja en som conscients, això no és el que més ens preocupa sinó la il·lusió de totes les xiquetes que, evidentment en 16 o 17 anys no poden eixir a ballar al Pregó infantil i que ara estan preocupades”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià