12.9 C
Valencia

“Ni menors, ni caps d’homes descoberts”: les normes del Pregó creen desconcert al món fester”

La circular que ha difós l'ajuntament parla també de prohibicions com la de consumir begudes alcohòliques o refrescos i fumar, així com l'obligatorietat de respectar la indumentària tradicional pròpia de cada escena.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Ús exclusiu d’indumentària tradicional, limitació de la durada dels balls a un minut i prohibició de consum d’alcohol així com de tabac són algunes de les normes, esta vegada “escrites” que l’ajuntament de Castelló ha passat als diferents col·lectius que desfilaran a La Cavalcada del Pregó de la Magdalena del 75 aniversari. Però res d’açò ha creat tan de desconcert com el fet que “els menors de 18 anys no podran participar” i que els homes “hauran d’anar amb el cap cobert”.

NORMES-PREGÓ-2020

I és que cal recordar, que una gran majoria de “ballaores” dels grups de danses tradicionals, són joves menors de 18 anys. Lorena Montañés, presidenta de La Nova Escola, explica que “al mes de desembre ens van passar des de festes una autorització perquè la signaren els pares de les xiquetes menors d’edat que ixen banat al Pregó, dels majors, i ara estan tocant-me totes les mares preguntant que què passarà?

D’altra banda, també des de la Federació de Colles, tot i que estan d’acord amb el tema de la prohibició d’alcohol i del consum de tabac “en el que esperem que no hi haja excepcions i que es complisquen per a tots”, com apunta el seu president, sí que els sembla més curiós el tema de l’obligatorietat dels hòmens de portar el cap cobert. “Que es respecte la indumentària tradicional ens pareix molt bé perquè al cap i a la fi és el que ha de ser, que nosaltres ja ho complíem, igual que altres coses però….el tema de tots els homes amb el cap cobert….a veure jo vaig vestit de llaurador però amb pantaló de ‘migample’, amb camisa i “xaleco” i ja et dic jo que no em vaig a ficar mocador perquè si no pareixerà que vaig disfressat”.

- Publicitat -

A més, també la representació musical, “amb els xiqüelos de l’escola de Dolçaina i Tabal de la federació…..què hem de fer?, si molts tenen 15 o 16 anys!”, afegeix el representant de la Federació de Colles.

Pel que fa a una altra de les normes, la de la duració dels balls, a Lorena Montañés, com a mestra de ball ho entén i li pareix correcte, encara que apunta que “la limitació tan exacta d’un minut…..no sé jo si és massa restrictiva. Nosaltres ja tractem de triar peces representatives que duren això, al voltant d’un minut perquè pot ser fem entre 17 o 19 balls i he de dir que fins ara mai ens han dit on podíem i no podíem ballar ni ens han marcat tant la durada perquè ja en som conscients, això no és el que més ens preocupa sinó la il·lusió de totes les xiquetes que, evidentment en 16 o 17 anys no poden eixir a ballar al Pregó infantil i que ara estan preocupades”.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,320FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor Susana Zamora, regidora de l’Alcúdia de Veo

L'Ajuntament ha comunicat la defunció en un comunicat a través de les xarxes socials.

Aglomeracions en les principals zones comercials del país en el primer cap de setmana ‘nadalenc’ i de compres

Pel centre de ciutats com Madrid, València, Saragossa o Gijón es van succeir durant tota la jornada imatges de carrers replets de persones, on era pràcticament impossible mantenir la distància de seguretat.

El 90% dels residents de El Collet de Benicarló estan contagiats de coronavirus

La residència, de titularitat municipal, està sota vigilància de control sanitari per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Ferit un motorista a Betxí en xocar amb un porc senglar

L'home ha sigut traslladat a l'Hospital de la Plana.

Borriana prorroga fins al 5 de gener l’exposició ‘El campanar: memòria d’una reconstrucció 1942-1945’

El passat dia 10 de novembre es van complir setanta-cinc anys de la col·locació de l'última pedra del campanar de Borriana.
- Advertisement -

: Valencià