30.8 C
Valencia

Nou mesos de presó per un exconcursant de MyHyV per deixar morir de fam el seu gos

L'acusat ha reconegut els fets que se li imputaven en el juí que s'havia de celebrar contra ell en un jutjat penal de València.

- Publicitat -AVL

Un jove, exconcursant del programa de Tele 5 ‘Mujeres y Hombres y Viceversa (MyHyV)’, ha acceptat la pena de nou mesos de presó per deixar morir de fam el seu gos. L’acusat ha reconegut els fets que se li imputaven en el juí que s’havia de celebrar contra ell en un jutjat penal de València.

Inicialment el ministeri fiscal demanava per a este jove 18 mesos de presó per un delicte de maltractament animal domèstic, però finalment ha reconegut els fets i se li ha rebaixat la condemna fins als nou mesos. A més, se li ha imposat una prohibició de tinença d’animals durant dos anys i mig, i haurà d’abonar les costes del juí i 117 euros a l’Associació Movimiento y Desarrollo por la Protección Animal (Modepran) en concepte de responsabilitat civil.

A més d’açò, el jove, amb antecedents penals, haurà de fer un curs de reeducació en matèria d’animals per a evitar l’ingrés a la presó.

El jove tenia un gos de raça buldog americà, anomenat ‘Mack’, de tres anys i sense el xip reglamentari, segons indicava el fiscal en el seu escrit de qualificació provisional.

En un moment donat, l’acusat va deixar de prestar la cura necessària a l’animal, que presentava unes pèssimes condicions de salut, amb anèmia i ganglis augmentats. A més, es trobava deprimit i desorientat, amb dificultats per a alçar-se i sense poder caminar a causa de la desnutrició, amb una infecció renal grau IV. També patia leishmaniosi.

El jove va ometre –segons el mateix escrit fiscal– proporcionar a l’animal l’adequat tractament veterinari, limitant-se a portar al mateix a Modepran. Una vegada allí, i posat que el gos portava mesos en eixe estat, se li va practicar l’eutanàsia.

Quan el jove va portar el ca a la protectora, va afirmar que s’havia trobat l’animal abandonat i va negar ser el propietari. No obstant això, posteriorment es va esbrinar que això era fals, amb el que es va iniciar un procediment contra ell que ha acabat amb este juí i la pena de nou mesos de presó.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Benicàssim continua amb els tractaments contra mosquits en aigua estancada

El consistori actua en les zones on s'ha acumulat aigua i ha proliferat l'aparició de larves

Oberta la preinscripció per a les activitats esportives municipals d’Alcalà-Alcossebre

Es manté l'oferta de classes d'aeròbic, step, pilates, ritmes llatins, taitxí, ioga i manteniment en Alcalà i Alcossebre

Educació rectifica i permet l’entrada als col·legis a la terapeuta ocupacional però no a les infermeres escolars

La terapeuta va rebre l'autorització després de la reunió de Ballester amb les mares dels alumnes a diversitat funcional

Cullera manté la programació cultural prevista fins a final d’any

El consistori reactiva dos dels sectors més afectats pel coronavirus amb el Circuit Teatral, el Café Teatre i Cullera a Escena i amb una amplia programació musical

La Vall Ens Uneix revela que la Mancomunitat és l’avalista del préstec d’1,5 milions a Albaida

Joan Sanchis lamenta que l’operació de “favor polític” a l’Ajuntament governat per Compromís incremente el deute passiu financer de l’ens comarcal a quasi 3 milions d’euros
- Advertisement -

: Valencià