jueves, 23 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El nou Reglament d’Assistència Jurídica Gratuïta del Consell preveu la creació de serveis especialitzats per a atendre a col·lectius vulnerables

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha destacat, durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que “aquest Consell està compromès amb les persones més desfavorides i desprotegides i, per açò, hem augmentat en un 30% la partida destinada a Assistència Jurídica Gratuïta en els Pressupostos per a 2017 respecte a l’any anterior”.

Referent a açò, Oltra ha especificat que la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2017 preveu dues línies, una per al Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, amb un import de 27,5 milions d’euros, i una altra per als Col·legis de Procuradors de la Comunitat Valenciana, per un muntant de 4,3 milions d’euros.

Entre les novetats del nou reglament, a més dels serveis especialitzats, cal destacar la creació de torns d’ofici específics de violència de gènere; la millora en la gestió i tramitació dels expedients, per a aconseguir una major eficiència i agilitat; i l’actualització de la tipologia i el barem de les compensacions econòmiques.

Vuit milions d’euros per a compensar el copago a menors de rendes baixes

D’altra banda, el ple del Consell ha donat el vistiplau al decret pel qual s’aproven i regulen les bases per a la concessió de subvencions destinades a assumir els copagos dels tractaments farmacològics dels menors d’edat associats a targetes sanitàries els titulars de les quals siguen persones actives amb rendes inferiors a 18.000 euros anuals. També es beneficiaran menors treballadors titulars de targeta i renda anual inferior a aquesta quantitat.

La mesura s’estén també a menors no registrats o sense autorització administrativa per a residir a Espanya, beneficiaris d’assistència sanitària en situacions especials, que han sigut acreditats en el codi de règim d’aportació farmacèutica denominat F003.

La vicepresidenta ha posat l’accent que el Consell destinarà “8 milions d’euros per a fer front al copago imposat pel Govern de Rajoy en 2012, de manera que queden garantits els tractaments i el restabliment de la salut. Cap xiquet o xiqueta de la Comunitat Valenciana es quedarasin medicines per falta de pressupost econòmic dels seus pares”.

Referent a açò, Oltra ha recordat que “el passat mes de desembre, el Consell ja va aprovar els decrets per a subvencionar els medicaments de pensionistes amb rendes baixes i persones amb diversitat funcional, col·lectius als quals ara se sumen els menors d’edat”.

Són potencials beneficiaris de les ajudes un total de 404.647 menors residents a la Comunitat Valenciana. D’aquests, 399.974 són menors d’edat associats a titulars de targetes amb nivells de renda baixa (menys de 18.000 euros a l’any) i 4.673 són menors d’edat no registrats ni autoritzats a residir a Espanya, arreplegats com a beneficiaris d’assistència sanitària en situacions especials.

“Orgullosos” del treball dels professionals d’emergències

La vicepresidenta ha volgut aprofitar l’ocasió per a mostrar l’agraïment de tot el Consell als efectius d’emergències que porten treballant des del dimecres en el Polígon Industrial Font del Pitxer de Paterna.

Oltra ha manifestat el “agraïment especial” del Govern valencià a “els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat; a la Policia Local de Paterna; encaridament al Consorci Provincial de Bombers de València; als tècnics i tècniques mediambientals; al treball tan professional i la coordinació que s’ha dut a terme des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, especialment a la gran labor de José María Ángel al capdavant”.

La vicepresidenta i portaveu del Consell ha insistit que “podem estar orgullosos del treball de tots aquests col·lectius” ja que un incendi de “aquesta gravetat podria haver tingut unes conseqüències terribles des del punt de vista humà, i els danys han sigut sol materials”.

Últimas noticias

Contenido relacionado