Identifiquen un “nou variant” del coronavirus al Regne Unit

L'OMS assenyala que "fins ara no hi ha proves" que el nou variant "es comporte diferent".

Una “nova variant” que es propaga amb gran rapidesa del SARS-CoV-2, el coronavirus que causa la covid-19, ha sigut identificada al Regne Unit, ha anunciat el ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock.

En una declaració davant la Cambra dels Comuns, Hancock ha assegurat que en els últims dies els científics britànics han detectat “una nova variant de coronavirus que pot estar associada a la propagació més ràpida en el sud d’Anglaterra”.

El ministre ha anunciat en aqueixa mateixa compareixença que Londres, així com certes zones dels comtats d’Essex (est d’Anglaterra) i Hertfordshire (al nord de la capital), passen al nivell màxim de restriccions, per la qual cosa a partir del dimecres hauran de tancar bars i restaurants excepte per a lliuraments a domicili. Encara es desconeix fins a quin punt l’increment de contagis en totes les franges d’edat es deu al nou cep, però la situació fa necessàries “accions ràpides i decisives”, ha emfatitzat Hancock.

L’OMS assenyala que “fins ara no hi ha proves” que el nou variant “es comporte diferent”

La responsable tècnica de la gestió de la pandèmia de COVID-19 en l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Maria Van Kerkhove, ha assenyalat que “fins ara no hi ha proves” que el nou cep del virus de COVID-19 detecta a Regne Unit “es comporte de manera diferent”.

En roda de premsa, Van Kerkhove ha ressaltat que esta variant ja ha sigut analitzada pel Grup de Treball d’Evolució de Virus de l’OMS. “Ha sorgit en el context de les variants de visó identificades en altres llocs”, ha assegurat.

Segons informa Sky News, hi ha hagut informes de la nova variant en 60 àrees per part d’autoritats locals, i es creu que és similar a l’oposada en altres països durant els últims mesos.

La seua propagació està creixent més ràpidament que la variant existent, amb més de 1.000 casos oposats, predominantment en el sud d’Anglaterra.

Pel que sembla, la nova variant es va identificar oficialment per primera vegada en Kent la setmana passada, i els ministres van informar sobre ella el divendres. Hancock ha explicat als parlamentaris que actualment “no hi ha res que suggerisca” que és més probable que esta variant cause símptomes greus, i va agregar que és molt poc probable que no responga a una vacuna.

CatalanSpanish