Sanitat confirma tres nous brots en residències de majors

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat este matí que l'administració controlarà la direcció dels centres que confirmen nous casos, tant públics com privats. L'administració aposta pels majors.

63

Les residències de majors dels pobles d’Alcoi, Elx i Torrent han sofrit nous brots d’afectats pel coronavirus. Així ho ha avançat la consellera de Sanitat Pública, Ana Barceló, en la roda de premsa diara on actualitza les dades dels contagis a la Comunitat. Este es l’anàlisi de la situació segons la residència.

El nou control dels centres tindran plena responsabilitat d’amunt dels seus treballadors

Ana Barceló.

Residència de majors d’Alcoi

De 134 residents, 58 persones estan aïllades per presentar símptomes sospitosos de coronavirus. A més, huit persones estan sent ateses per la unitat hospitalària domiciliaria al centre Los Lirios d’Alcoi.

Pel que fa als reforçaments, des d’ahir ja són quatre nous professionals al centre residencial, d’un total de 31 persones contractades (un metge, tècnics i altres perfils).

Residència de majors d’Elx

La residència de majors d’Elx ha confirmat el contagi de tres pacients. El centre té un total de 116 persones a les seues instal·lacions.

Residència de majors de Torrent

Esta residència ha sofrit un repunt de nous casos. 51 persones estan aïllades en observació i 38 persones hospitalitzades, de les quals, 32 estan en planta i 6 en l’UCI. Per a mitigar esta situació, s’han desplaçat 20 infermers, 34 tècnics i 2 metges.

Nou decret de control

D’avant esta situació, la consellera ha volgut enviar un missatge de calma per als majors: “d’avant testos brots nous extremarem la precaució en les residències. Per això, hem firmat hui un nou decret per què Sanitat podrà prendre el control dels centres tinguen brots. Dona el mateix si són públics o privats, ni tindrem cap prejudici”.

“El nou control dels centres tindran plena responsabilitat d’amunt dels seus treballadors”, ha recalcat Barceló.

Per últim, s’ha confirmat l’arribada de tot el material necessari a les residències que ho necessiten quan es dispose dels utensilis.