10 morts més a la província d’Alacant per coronavirus. Ja sumen 50.

En les últimes 24 hores, han mort 10 persones més a la província d'Alacant per coronavirus. I hi ha 66 nous casos diagnosticats.

Hospital d'Alacant
Hospital d'Alacant

La Consellera Ana Barceló ha comparegut aquest matí per a per a actualitzar les dades del COVID-19 a la Comunitat Valenciana.


Nous casos a Alacant

10 persones han mort a Alacant en les últimes 24 hores per coronavirus. I ja son 50.

A més, amb els 66 nous casos diagnosticats ja sumen 603 el nombre de persones afectades per coronavirus a la província. 42 d’elles romanen hui dia en UCI. No obstant això, 50 pacients han sigut ja donats d’alta.


El rang d’edat dels 1901 infectats fins hui a la Comunitat Valenciana és el següent: un 8% amb edats compreses en 10-30 anys, un 45% entre 30-60 , un 33% entre 60-80 i un 14% són pacients més de 80 anys.

Sector Sanitari

Quant al sector sanitari, la Consellera, lamentablement ha indicat que han augmentat els casos de professionals afectats pel virus.

Dels 378 treballadors sanitaris contagiats en la comunitat, 160 pertanyen a la província d’Alacant, 60 dels quals són de l’Hospital General d’Alacant.


Repartiment material sanitari

Per a intentar combatre la propagació del virus entre el personal de centres de salut i hospitals, la Generalitat Valenciana ja està repartint el material sanitari necessari arribat de la Xina.

“Anit van arribar 18.400 màscares, 250.000 guants i gels sanitaris“, ha apuntat Barceló. No obstant això, reconeix no saber encara quan arribaran els test ràpids.

“Ximo puig està molt present controlant tot. La Generalitat Valenciana ha invertit 12 milions d’euros en la compra de material”, assegura Barceló.

A més, s’han noliejat dos avions de la Xina que aterraran en la Comunitat amb màscares de 4 tipus, EPI´s, guants i llits per a hospitals. Tal com ha assenyalat la Consellera, és gràcies a un important empresari xinés amb fort arrelament en la nostra zona.


D’altra banda,està previst que l’Ajuntament d’Alacant reba en breu el material que li va oferir la ciutat xinesa de Wenzhou, germanada amb Alacant.

Residències de majors

Barceló ha explicat que no tenen les dades de hui en les residències de majors i que al llarg del matí els aniran recopilant. Encara que ha indicat que l’UME intervindrà les residències quan siga necessari per a la seua desinfecció.

Per a acabar, la Consellera ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat: “Tenim capacitat i excel·lents professionals. Però, per favor, cuiden-se”.

: Valencià