Una nova etapa per a la Revista Valenciana de Filologia

La revista, dirigida per Vicent J. Escartí i editada per l'Institució Alfons el Magnànim, estarà centrada en Ausiàs March i es presentarà el proper 8 de febrer

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació llança la nova etapa de la Revista Valenciana de Filologia, que reprèn la publicació editada entre el 1951 i el 1981 per la Diputació de València, amb una freqüència anual i tant en format electrònic –d’accés lliure i gratuït- com en paper. La publicació es presentarà el proper dijous 8 de febrer, a les 13’00 hores, en la Sala César Simón de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, i comptarà amb Vicent J. Escartí, director de la revista; Xavier Rius, diputat de Cultura; Carles Padilla, degà de la Facultat; i Josep Enric Rubio, professor de Filologia de la Universitat de València.

Una nova etapa que busca la internacionalització

En paraules de Vicent Flor, director del Magnànim, “aquesta nova etapa de la Revista Valenciana de Filologia vol mantenir la inspiració d’aquella altra època, conservant l’amplitud de mires que es proposava el seu fundador, Artur Zabala, però tractant d’arribar a tots els sectors de la societat interessats en la cultura valenciana”. Per a Escartí, director de la revista, “s’obri un període de esforç per aconseguir la internalització de la publicació, per tal que s’incloga, des del primer moment que siga possible, en els millors rànquings de publicacions científiques de la matèria”.

Aquesta nova etapa de la Revista Valenciana de Filologia compta amb Rafel Roca com a secretari, a més d’un Consell de Redacció integrat per experts de diferents universitats valencianes, entre els que destaquen Antoni Ferrando, Manuel Pérez Saldanya, Abelard Saragossà, Carme Gregori, Albert Hauf, Eulàlia Miralles, Rafael Castelló, Ferran Suay, Rosa Agost i Maite Simon. Pel que fa al Comitè Científic està format per prestigiosos professors que representen universitats i institucions de cultura d’Anglaterra, Itàlia, França, Estats Units o Alemanya, a més de les valencianes. Entre ells destaquen Robert Archer, Anna Maria Babbi, Carme Barceló, Maria Barceló Crespí, Anna Maria Compagna, Dominique de Courcelles, Immaculada Fàbregas, Vicent Lledó-Guillem, Vicent Martines, Juan Carlos Moreno Cabrera, Vicent Pitarch Almela, Lídia Pons, Hans-Ingo Radatz, Rafael Ramos Alfajarín, Valentina Ripa, Albert Rossich, Vicent Salvador Liern, Vicent Simbor Roig, Max Wheeler i Marie Claire Zimmermann.

Ausiàs March, protagonista del primer número

El primer número de la Revista Valenciana de Filologia està dedicat a Ausiàs March, amb estudis de Rafael Alemany i Elena Sánchez, Francesc J. Gómez i Josep Pujol, Robert Archer i Marie Claire Zimmermann, que aporten nous enfocaments i noves qüestions que cal tenir en compte de cara al futur dels estudis referits al nostre poeta més universal. La secció Miscel·lània compta amb treballs de Jordi Ginebra, Pep Valsalobre, Salvador Ortells, Miquel Àngel Pradilla i Joseph Gulsoy, el qual ja va participar en la primera època de la revista. Com a novetat, la revista oferirà una entrevista a literats del camp de la Filologia –en aquest cas, a Joan Francesc Mira, de la mà de Carles Fenollosa– i una secció de recensions. El volum compta amb il·lustracions de Pilar Dolz i Maria Carballo.

CatalanSpanish