Bicicletes, patinets, velocitat… Alcoi aprova una nova ordenança de circulació

Destaquen tres punts: la mobilitat en bicicletes, patinets i VMP, la velocitat màxima permesa i el nou sistema de valoració i gestió de multes

El Ple de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat sense cap vot en contra el seu Ordenança de Circulació que entre molts altres aspectes definirà la normativa específica per a la circulació en bicicletes, vehicles de mobilitat personal i patinets sense motor, també la velocitat màxima permesa a la ciutat i un nou sistema en el cas de les multes que beneficiarà a la ciutadania i definirà perfectament cada situació sense deixar-la a criteri de la Policia. Es tracta d’un document en el qual s’ha treballat des de fa temps. Durant tot el procés la Direcció General de Trànsit ha anat variant i creant noves normatives respecte a les bicicletes, Vehicles de Mobilitat Persones (VMP) i patinets que s’han inclòs en la normativa local.

BICICLETES, PATINETS I VMP

Respecte a la circulació d’aquests vehicles l’ordenança determina que s’ha de circular amb aquests vehicles pels carrils bici sempre que existisquen, en cas de no haver-hi la circulació s’haurà de realitzar per la calçada, no podent anar per la vorera llevat que siga un menor de 10 anys acompanyat per una persona responsable o quan la persona amb bicicleta haja d’accedir a la vorera, ho ha de fer descendint de la bicicleta i transitant amb aquesta a mà fins a la seua destinació o lloc d’estacionament, de manera que ha d’actuar, amb caràcter general, com a vianant. També s’especifica les velocitats màximes permeses i que el casc és obligatori. L’ordenança també contempla que es puga circular amb aquesta mena de vehicles pels carrers per als vianants amb restriccions de velocitat i donant prioritat sempre al vianant.

VELOCITAT MÀXIMA PERMESA

Una de les principals novetats de l’Ordenança és la velocitat màxima permesa als nostres carrers. La intenció del govern de pacificar la velocitat dels vehicles no ha tingut objeccions per part de l’oposició. Quan entre en vigor el document en tots els carrers en el qual hi haja un únic carril per sentit de la marxa, el màxim permés passarà a ser de 30 km/h. Es tracta d’una mesura que reduirà la velocitat en el 60% dels carrers d’Alcoi. En la resta, és a dir, als carrers amb dos carrils o més per sentit de la marxa, seguirà com a norma general els 50 km/h.
L’ordenança també regula la velocitat màxima en els carrils bicis, voreres bici, etc.

NOU SISTEMA DE GESTIÓ DE MULTES

Les novetats quant a les multes tenen un doble vessant, d’una banda s’ha arribat a un acord amb el SUMA per a la gestió de les multes. Per a portar-ho a terme es va prendre en consideració un document marc sobre les sancions del SUMA que és molt més específic que l’actual, és a dir, fins al moment moltes de les decisions que deixaven a criteri de la Policia la gravetat de la sanció, ara el document treballat per part dels tècnics, defineix clarament totes les sancions, indicant que és lleu, greu o molt greu. Amb el nou sistema es realitzarà també una foto de la infracció. Tot això possibilitarà d’una banda que siga més fàcil realitzar un recurs, ja que es basarà en una norma concreta i molt especificada i per una altra facilitarà el pagament no sols a les persones d’Alcoi sinó a les de la resta del territori perquè es realitza a través de SUMA.

Finalment cal indicar sobre aquest tema una cosa molt important i és que eliminarà els problemes que existeixen actualment per a cobrar les multes als vehicles registrats fora de la ciutat, que eren sancionats, però en la majoria dels casos no pagaven. Amb aquesta nova gestió es passa a treballar del cens local de vehicles a la base nacional que posseeix el SUMA, ja que treballa amb la base de dades de la Guàrdia Civil, per tant es podran notificar les sancions a qualsevol vehicle, no sols als d’Alcoi.

TRAMITACIÓ

Pel que respecta a la tramitació després de treballar el document el Govern i els tècnics municipals, va ser entregat a tots els grups polítics amb representació en el consistori perquè realitzaren les seues aportacions. En una posterior reunió els tècnics van explicar que mesures s’incorporaven i quins no, argumentant els motius d’aquestes decisions tècniques. El següent pas va ser l’aprovació en la Comissió de Governança per a passar després al Ple Municipal, on també es va aprovar en el mes d’octubre passat per a seguir amb la tramitació i l’exposició pública. Hui després de resoldre les al·legacions s’ha aprovat de manera definitiva sense cap vot en contra al Ple.

“Hem d’estar molt contents d’aquesta ordenança. La ciutat tindrà un document que especifica clarament els drets i les obligacions tant dels conductors de qualsevol mena de vehicle com dels vianants. Vull agrair l’esforç tant dels tècnics municipals com de tots els grups polítics que han dut a terme un treball molt important per a tirar avant una ordenança consensuada i molt completa”, destaca l’edil de Seguretat, Raül Llopis.

“També vull destacar que l’ordenança busca la seguretat de la ciutadania, un exemple el tenim amb l’obligatorietat del casc a la ciutat, per prudència i seguretat. Es tracta d’una ordenança molt garantista amb la ciutadania, tenim un document per a totes les persones i que totes hauran de conéixer pel que realitzarem les campanyes i accions necessàries perquè així siga”, conclou, Llopis.

CatalanSpanish