Així és la nova xarxa de l’EMT al nou centre sense cotxes a l’Ajuntament i Colón en un sol carril

La nova xarxa de l'EMT configura una nova forma d'acostar-se al centre, ara que el carrer de Colón tindrà un carril a soles per a vehicles i no es podrà circular amb el cotxe per la plaça de l'Ajuntament.

489
nova xarxa de l'EMT
Fotografia: Alicia Alegre.

La ciutat de València s’està transformant cap a una nova població sostenible que lluita per baixar la contaminació i per ser inclusiva en el seu entorn. Els nous canvis, després de conèixer la nova estructura del carrer de Colón i la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament, és focalitzen en el transport públic, per això Giuseppe Grezzi, regidor de mobilitat a l’Ajuntament de València, ha presentat la nova xarxa de l’EMT. Entre els canvis més destacables està la creació de la línia C1, “directa al cor de València”.

La presentació de la campanya informativa de la nova xarxa de l’EMT ha costat molts esforços tant materials com de treball, però mostra la nova forma d’acostar-se al centre.

Per al moment, és la campanya més important que ha fet EMT en la història, ja que s’ha fet un esforç molt gran des del departament de màrqueting i publicitat, però també de totes les àrees que conformen l’EMT. L’objectiu primordial d’esta campanya és acostar a tothom la nova xarxa de l’EMT, la qual projecta la nova València del segle XXI.

Com serà el tràfic de la nova València del segle XXI

Guissepe Grezzi, qui dirigeix la regidoria de Mobilitat Sostenible, ha defensat este matí que des de l’Ajuntament “apostem per una ciutat en la qual es puga anar en transport públic, en bicicleta i també en vehicles motoritzats però per a fer altres tasques o altre tipus de desplaçaments. Treballem per a aconseguir eixe transport públic que suporte el desenvolupament de la ciutat cap a un lloc més sostenible i que sol·licita la ciutadania”.

Seguint este camí, s’ha llançat la nova línia C1, que junt amb els canvis en les línies d’autobús per la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament, vol atraure la gent dels barris al centre com a lloc comercial i monumental, no com a lloc de pas cap a altres zones. A més, la transformació del carrer de Colón d’un a dos carrils d’EMT i taxi, farà que el servici siga molt més ràpid i eficient a l’hora d’acostar-se al cor de València.

nova xarxa de l'EMT
Fotografia: Alicia Alegre.

Campanya de creació de línies en la nova xarxa d’EMT

El regidor ha avançat que s’han destinat més de 1.200 cartells informatius com a vinils, el que es tradueix en més de 450 marquesines perquè tothom sàpiga quines són les noves línies, on agafar-les i on utilitzar els intercanviadors (un en la Porta de la Mar i l’altre al carrer de Xàtiva).

En estos panells informatius a més es podrà consultar els itineraris d’anada i tornada als barris que cobreixen tota la xarxa de l’EMT.

Nova línia C1: “directa a cor”

La nova línia circular és una línia molt innovadora que funcionarà com a llançadora i que tindrà una campanya específica perquè els usuaris aprenguen a utilitzar-la. El lema és “directa al cor de València”, ja que “el centre de València forma part de tots el cors dels valencians”, ha recordat Grezzi.

L’objectiu d’esta línia és acostar a la gent dels barris el nou centre de València, més amable, més sostenible, en més oportunitats i inclusiu per a tots. Esta campanya comença molt més prompte de el que és habitual perquè té la urgència de què a partir del 23 de març, tots els usuaris la coneguen.

nova xarxa de l'EMT
Fotografia: Alicia Alegre.

Una nova pàgina web: Nova xarxa de l’EMT

El nou portal web posarà en marxa el geobuscador, un lloc on els usuaris podran planificar l’itinerari i que millorarà l’experiència de l’usuari, a banda de posar a la disposició de qualsevol la informació dels canvis.

Autobús informatiu de la nova xarxa de l’EMT

A partir d’este dissabte i fins al 5 de març es ficarà un autobús a cada barri perquè de manera directa informe als usuaris de primera mà.

En estos autobusos disposaran tres persones al matí i tres a la vesprada que ajuden a donar informació personalitzada.

La televisió interna de l’EMT com a font d’informació

El nou software de les televisions internes de l’EMT podran emetre informació en temps real, donant suport als canvis que és produïsquen en les mateixes línies i facilitant als usuaris una nova experiència amb més planificació.

Tots estos canvis busquen la dinamització dels desplaçaments des dels barris cap al centre d’una forma sostenible, que reduïsca la contaminació i que siga d’acord amb el nou model europeu de ciutats avantguardes.

Uns canvis de mobilitat suportats a les urnes

A tots aquells que lluiten i protesten contra els canvis que s’estan produint a la ciutat, el regidor de sostenibilitat recorda que es celebraren eleccions i la gent va votar al partit que duia al seu programa un pla de mobilitat. A soles l’estan posant en marxa.