La novena edició de la Volta Ciclista de València se celebrarà del 5 al 8 de setembre

L'última etapa tindrà lloc a Montcada, coincidint amb les seues festes patronals

PublicitatAVL

Una nova Volta Ciclista a València tindrà lloc del 5 al 8 de setembre i comptarà amb 23 equips, la gran majoria de la Comunitat Valenciana. Este matí el diputat d’Esports i Joventut, Andrés Campos, ha sigut l’encarregat de presentar la novena edició.

És un esdeveniment esportiu que vertebra el territori i uneix als pobles. Trasllada a les carreteres els valors esportius del ciclisme. Tenim el privilegi de gaudir del patrimoni cultural que ofereix este esport“, ha explicat el diputat durant el seu discurs. La carrera comptarà amb la participació dels equips de la Comunitat Valenciana, els internacionals del Japó, França o Sud-àfrica i, sobretot, amb l’equip espanyol júnior, que aprofitarà el circuit per a preparar el Mundial.

PublicitatRovira  

Amadeo Olmos, l’organitzador de la Volta, ha explicat algunes curiositats de les diferents etapes que es realitzaran. “La primera etapa és de València a Riba-roja de Túria (130 km), és la mes suau. Després en Llíria tenim una contrarellotge individual de 21 quilòmetres, és l’única d’esta categoria amb una etapa així. La selecció espanyola ve ací a preparar el Mundial per això”, ha assenyalat. La tercera etapa canviarà el seu recorregut respecte a altres edicions per motius organitzacionals: “Enguany anirà des de Aras de los Olmos a Benageber. Hem canviat esta etapa perquè l’any passat va haver-hi molts corredors que van tindre dificultats“, ha indicat l’organitzador.

L’última etapa tindrà lloc a Montcada, coincidint amb les seues festes patronals. L’alcaldessa de la localitat, Amparo Orts, ha assenyalat que per al municipi “és un orgull tancar la carrera“, per la qual cosa ha donat les gràcies i ha convidat a tots a gaudir de l’esdeveniment.

Per part seua, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, també ha comentat la importància d’este esdeveniment per a València. “És un orgull que l’Ajuntament, la plaça de tots els valencians, siga el punt d’eixida. Donar l’enhorabona a Amadeo per aconseguir que hi haja figures internacionals en la carrera, sou els autèntics ambaixadors de la cultura valenciana“, ha indicat.